İNGİLTERE İŞÇİ PARTİSİ'NİN KARARI FİLİSTİNLİLERİ SEVİNDİRDİ

İngiltere'deki Filistin Kulübü Başkanı Zahir Beyravi, İngiliz İşçi Partisi'nin yıllık kongresinde İsrail işgal rejiminin bir ırk ayrımcısı (apartheid) rejim olduğu yönünde karar almasını sevinçle karşıladıklarını dile getirdi.  

Görüntülenme: 1240 Tarih: 28 Eylul 2021 02:28
İNGİLTERE İŞÇİ PARTİSİ'NİN KARARI FİLİSTİNLİLERİ SEVİNDİRDİ

İngiltere'de muhalefetin başını çeken İşçi Partisi, Brighton şehrinde düzenlenen yıllık kongresinde, İsrail işgal rejiminin bir apartheid (ırk ayrımı) rejimi olarak görülmesi ve bu yüzden ekonomik yaptırımlara tabi tutulması yönündeki öneriyi katılanların büyük çoğunluğunun onayıyla kabul etti. 

Konu hakkında açıklama yapan Zahir Beyravi, parti içinde İsrail işgal yönetimini destekleyen bir grubun söz konusu teklifin gündeme alınmaması yönündeki çabalarına rağmen teklifin gündeme alındığını ve oylamaya sunulduğunu hatırlattı. 

Beyravi, Keir Starmer liderliğinde Filistin'e destek konusundaki ilkelerinden ve Filistin halkının haklarından yana durma konusunda geleneksel tutumundan uzaklaşan İşçi Partisi içinde Filistin davasına destek verenler açısından bu gelişmenin gerçek bir zafer olduğunu vurguladı. 

Beyravi, siyonistlerin baskılarına, işgal rejiminin bu parti içinde Filistin davasına destek verenlere yönelik antisemist suçlamalarına ve Filistin davasına destek veren birçok kişinin partiden ihraç edilmesine rağmen söz konusu teklifin gündeme alınması ve oylanmasının bu partide Filistin'e desteğin devam ettiğini gösterdiğini ifade etti. 

Beyravi, bu kararın parti yönetimini Filistin davasıyla ilgili tutumunu gözden geçirmeye ve parti tabanının bu konudaki isteklerini dikkate almaya, görmezden gelmemeye yöneltmesini umduğunu söyledi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar