ŞEYH İKRİME SABRİ'DEN MESCİDİ AKSA UYARISI

 

Görüntülenme: 1362 Tarih: 22 Eylul 2021 00:02
ŞEYH İKRİME SABRİ'DEN MESCİDİ AKSA UYARISI

Mescidi Aksa'nın hatiplerinden Şeyh İkrime Sabri yahudi yerleşimcilerin Mescidi Aksa'ya baskınlarını ısrarla sürdürmelerinin bu kutsal mabede aşamalı bir şekilde el konması için yeni bir emrivaki oluşturulmasını amaçladığına dikkat çekti. İşgalcilerin böyle bir emrivaki oluşturma yoluyla kendilerinin de bu mabet üzerinde hak sahibi olduklarını iddia etmek istediklerini vurguladı.

Şeyh İkrime Sabri, yahudi gruplarının işgalci askerlerin himayesi olmadan Mescidi Aksa'ya baskın düzenleme cesareti gösteremediklerini hatırlatarak, bu durumun onların yaptıkları şeyin Mescidi Aksa'nın asıl sahiplerini öfkelendireceğinden korktuklarını gösterdiğine dikkat çekti. 

İkrime Sabri, Mescidi Aksa'ya ulaşmaya gücü yeten tüm Filistinlileri buraya ulaşmaya ve yahudi yerleşimcilerin baskınlarına karşı onun sahasında ribat tutmayı sürdürmeye çağırdı. 

Sabri, işgalci siyonistlerin Mescidi Aksa'nın alanında yaptıkları provokatif hareketlerin Kudüslüleri korkutamayacağını ve onların, baskıncıları himaye eden büyük güvenlik çemberi oluşturulmasına, işgal güçlerinin de hiçbir sınır tanımadan saldırıda bulunmalarına rağmen yine de kutsal Mescidi Aksa'yı savunmaya devam edeceklerini dile getirdi. 

Son dönemde arka arkaya gelen yahudi bayramları sebebiyle Mescidi Aksa'ya yönelik baskınlarda da artış olduğu gözleniyor. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar