HALK KONGRESİ SABRA VE ŞATİLLA KATLİAMININ YILDÖNÜMÜNDE MEDYA KAMPANYASI DÜZENLEDİ

Dışarıdaki Filistinliler Halk Kongresi tarafından, siyonist işgalcilerin gözetiminde Lübnan'ın başkenti Beyrut'un güneyinde gerçekleştirilen Sabra ve Şatilla katliamlarının yıldönümü münasebetiyle sosyal medyada bir kampanya başlatıldı.  

Görüntülenme: 1356 Tarih: 17 Eylul 2021 23:33
HALK KONGRESİ SABRA VE ŞATİLLA KATLİAMININ YILDÖNÜMÜNDE MEDYA KAMPANYASI DÜZENLEDİ

Kongre'nin İletişim Bürosu tarafından yayınlanan bildiride işgalcilerin 1982'de gerçekleştirdikleri bu korkunç katliam hakkında bilgilere yer verilerek, bu olayın yeniden gündeme taşınması ve siyonist işgalcinin gerçek yüzünün tanınması için çaba sarf etmenin herkesin görevi olduğuna dikkat çekildi. 

Sabra ve Şatilla katliamı insanlık tarihinin şahit olduğu katliamların en vahşilerinden biridir. Katliamın gerçekleştirilmesi işe şöyle oldu: İşgalci siyonist askerler 16 Eylül 1982 tarihinde Filistinli mültecilerin kaldığı ve Lübnan'ın başkenti Beyrut'un güneyinde bulunan Sabra, Şatilla ve Burc el-Beracine kamplarını buralarda ikamet edenlerin herhangi bir yere kaçmalarını önleyecek şekilde kuşatmaya aldılar. Arkasından Lübnanlı hıristiyan Falanjist milisler siyonist askerlerin gözetimi altında kamplara girerek büyük bir katliam gerçekleştirdiler. Lübnan hükümetinin açıklamasına göre bu katliamda toplam 991 kişi öldürüldü. Bunlardan sadece 328 kişinin kimliği tespit edilebildi. Saldırganlar öldürdükleri kişilerin cesetlerini tanınmaz hale getirdiklerinden çoğunun kimliği tespit edilemedi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar