FİLİSTİNLİ ESİRLER EYLEMLERİNİ ASKIYA ALDI

 

Görüntülenme: 1331 Tarih: 15 Eylul 2021 22:56
FİLİSTİNLİ ESİRLER EYLEMLERİNİ ASKIYA ALDI

İşgal zindanlarındaki Esir Hareketi'nin, isteklerinin işgal yönetimi tarafından kabul edildiğinin bildirilmesi üzerine, cuma günü (17 Eylül 2021) başlatmayı planladığı toplu açlık grevi eylemini askıya aldığı bildirildi. Esirler Hareketi, 13 Eylül Pazartesi günü eylem konusunda kesin kararın alındığını bildirmiş dün (Salı) akşam saatlerinde de eylem programıyla ilgili ayrıntıları açıklamıştı. 

Filistin Esirler Kulübü tarafından yapılan açıklamada Celbu' Hapishanesi'nden altı esirin kaçmasından sonra işgal yönetiminin intikam saldırıları ve uygulamaları başlatması sebebiyle gidişatın tehlikeli olduğunu gören esirlerin de buna karşı tüm cezaevlerinde toplu eylem başlatma kararı aldıklarını, ancak işgal yönetiminin esirlerin böyle toplu bir eylem başlatmalarının beraberinde bir halk direnişine de sebep olabileceğini görünce son derece kısa bir süre içinde geri adım atma kararı verdiğini ve esirlerin isteklerini kabul ederek cezaevlerinde altı esirin "Özgürlük Tüneli"yle kaçması öncesindeki uygulamalara geri dönüleceğini bildirdiğini, böylece verilen ültimatomun eylem başlamadan amaçlarına ulaştığını duyurdu. 

Esirler Kulübü'nün konuyla ilgili açıklamasında; "Buna binaen Esirler Hareketi de tam birlik ve uyum içinde eylem planını askıya almıştır." ifadesine yer vererek, tünel eylemi gerçekleştiren esirleri ve işgal zindanlarında direnen tüm esirleri gönülden kutladığını dile getirdi. 

Kulüp, tüm direniş hareketlerini ve ulusal kurumları da bu tecrübeden ders çıkarmaya, işgale karşı direniş sahasında güçleri birleştirmenin önemini nazarı dikkate almaya çağırdı. 

Esirler Hareketi, pazartesi günü başlangıçta 1380 esirin katılacağı bir toplu açlık grevi başlatma kararı aldığını ve bu grevin de 17 Eylül Cuma günü başlayacağını bildirmiş, dün akşam da bu eylemin programını belirleyerek kamuoyuna duyurmuştu.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar