BURAK MEYDANINDA TEHLİKELİ KAZI ÇALIŞMALARI

 

Görüntülenme: 1206 Tarih: 14 Eylul 2021 16:43
BURAK MEYDANINDA TEHLİKELİ KAZI ÇALIŞMALARI

Siyonist işgalcilerin Ağlama Duvarı olarak adlandırdıkları, ancak Filistinliler tarafından Burak Duvarı olarak isimlendirilen ve Mescidi Aksa Haremi Şerifi'nin bir parçasını oluşturan tarihi duvarın önündeki Burak Meydanı'nın bitişiğinde işgal yönetiminin tehlikeli kazı çalışmaları devam ediyor. 

Siyonist işgal altında bulunan Kudüs'teki İslami Vakıflar Dairesi'nin Genel Başkan Yardımcısı Nacih Bukeyrat konuyla ilgili yaptığı açıklamada; "İşgal yönetimi 1967'den beri Burak Meydanı ve Mağribliler Kapısı'nda tek taraflı hareket konusunu, birkaç kurum vasıtasıyla kendisinin yahudileştirme planlarını hayata geçirmek amacıyla değerlendiriyor. Bunu da 'Ağlama Duvarı'nın Geliştirilmesi' olarak isimlendiriyor. Bu konuda Maliye Bakanlığı, Eski Eserler Yönetimi, İbrani Üniversitesi ve yahudi yerleşimi organlarını devreye sokuyor." dedi. 

Bukeyrat, Safa Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada İsrail'in Burak Meydanı'nı yahudileştirme amaçlı geniş çaplı bir programı olduğunu hatırlatarak hedefe ulaşılması için bu programa yılda 10 milyon dolar bütçe tahsis edildiğine dikkat çekti. 

Bukeyrat açıklamasında işgal yönetiminin Burak Meydanı civarında kazı ve yahudileştirme programı içerisindeki inşaat çalışmalarını kesintisiz bir şekilde sürdürdüğünü, bütün bunları geliştirme başlığı altında yürüttüğünü ancak gerçekte bir emrivaki oluşturulmasının ve bu alanda yahudiler için yeni bir kutsal yapı oluşturulmasının amaçlandığını dile getirdi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar