SİYONİST GÜÇLER MURABIT AYİDE ES SAYDAVİ'Yİ ESİR ALDI

Siyonist işgal güçlerinin bugün (10 Eylül Cuma) akşam saatlerinde  Mescidi Aksa'daki murabıt bayanlardan Kudüslü Ayide Es-Saydavi'yi Kudüs'ün Eski Şehir kısmında Babu'l-Meclis mıntıkasında tutukladığı haber verildi.  

Görüntülenme: 1194 Tarih: 11 Eylul 2021 12:35
SİYONİST GÜÇLER MURABIT AYİDE ES SAYDAVİ'Yİ ESİR ALDI

Es-Saydavi'nin tutuklanmasının, aynı mıntıkada bir Filistinlinin bıçaklama eylemi gerçekleştirdiğinin açıklanmasının ardından o civardaki polis gücünün ve emniyet tedbirlerinin artırılmasından sonra gerçekleştiği ifade edildi. 

Mescidi Aksa'nın işgale ve yahudi baskınlarına karşı korunması için gönüllü mücadele eden murabıt hanımlardan olan Es-Saydavi daha önce de işgal rejimi tarafından tutuklanmış, eziyet görmüş ve Mescidi Aksa'dan uzaklaştırma cezalarına çarptırılmıştı. 

Mescidi Aksa'nın kararlı savunucularından olan Es-Saydavi ilk olarak işgal güçlerinin Mağribliler Kapısı Köprüsü'nü yıkmalarından sonra çıkan olaylar sebebiyle 2007 yılında tutuklanmış, ardından kendisine Kudüs'ten uzaklaştırma ve 3 bin şekel para cezası verilmişti. 

İşgalcinin cezaları, tutuklamaları ve baskıları karşısında yılmayan Es-Saydavi kararlılıkla mücadelesine devam etmiş ve Mescidi Aksa'nın işgale karşı savunulması için gönüllü mücadele eden murabıt hanımların başını çekenler arasında yer almıştı. 

Murabıt kadınlar işgalcilerin Mescidi Aksa'yı ele geçirme planlarının önlenebilmesi için buranın boş bırakılmaması gayesiyle buraya geliyor, yahudi baskınlarının önüne geçmeye ve bu kutsal mabette Müslüman varlığını sürekli korumaya çalışıyorlar. 

Siyonist medya tarafından bugün yayınlanan haberde Kudüs'ün Eski Şehir kısmında, Babu'l-Meclis mıntıkasında bir Filistinli tarafından bıçaklı eylem gerçekleştirildiği ve işgal rejiminin bir güvenlik görevlisinin yaralandığı, eylemcinin de polisler tarafından silahla vurulduğu haber verilmişti. Bu olay üzerine işgal rejimi, Ayide Es-Saydavi'nin de tutuklandığı yer olan Babu'l-Meclis mıntıkasındaki asker ve polis gücünü aşırı derecede artırmıştı. Bıçaklı eylem gerçekleştirdiği için işgalci polisler tarafından vurulan Kudüslü Doktor Hazim El-Culani'nin ise daha sonra şehit olduğu haber verildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar