FİLİSTİN HALKI ESİRLER İÇİN KIYAMA KALKTI

 

Görüntülenme: 1191 Tarih: 09 Eylul 2021 19:00
FİLİSTİN HALKI ESİRLER İÇİN KIYAMA KALKTI

İsrail işgal zindanlarındaki Filistinli esirlere yönelik baskılara karşı esirlerin başlattıkları toplu direniş ve başkaldırı mücadelesine destek amacıyla Filistin'in Batı Şeria bölgesinin pek çok yerinde ve Kudüs'te dün (8 Eylül Perşembe) gece gösteriler düzenlendi. Gösterilere işgalci saldırganların müdahalede bulunması ise çatışmalara ve olaylar yaşanmasına neden oldu. 

Filistin Kızılay Teşkilatı, çıkan olaylar sebebiyle yaralanan en az 100 kişiye müdahale ettiklerini açıkladı. Açıklamada yaralanmaların çoğunun da Nablus'taki Hivara kontrol noktasında meydana geldiğine dikkat çekildi. 

Kudüs'ün Babu'l-Amud meydanında Filistinli esirlerin mücadelesine destek amacıyla bir gösteri düzenlendi. İşgalci siyonistler buradaki gösterilere sert müdahalede bulundu.

İşgalci saldırganlar Babu'l-Amud meydanında toplanan gençlere saldırarak onları şiddetli bir şekilde darp etti, üzerlerine ses ve göz yaşartıcı biber gazı bombaları attılar. Onları Kudüs'ün caddelerine doğru sürmeye çalıştılar. 

Filistin Kızılayı Kudüs'teki müdahalelerden dolayı dört yaralıya müdahale ettiklerini duyurdu. Bunlardan ikisinin lastik kaplamalı mermiden, birinin ses bombasıyla, birinin de şiddetli darp sebebiyle yaralandığının tespit edildiği belirtildi. 

İşgalciler Hivara kontrol noktası yakınında gerçekleştirilen gösteriye de şiddetle müdahale etti, lastik kaplamalı mermilerle, gaz ve ses  bombalarıyla saldırdılar. Buradaki müdahalede çok sayıda yaralanan oldu. 

Bunların yanı sıra Ramallah, Cenin, Kalkilya ve Tulkerem başta olmak üzere Batı Şeria bölgesinin pek çok şehrinde ve yerleşim alanında esirlerin mücadelelerine destek amacıyla gösteriler düzenlendi ve işgal güçleri hepsine de şiddetle müdahalede bulundu. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar