GAZZE'DE GECE ŞAŞIRTMASI EYLEMLERİ DEVAM EDİYOR

Geçtiğimiz cumartesi gecesi, siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik ablukasını protesto amacıyla yeniden başlatılan gece şaşırtması eylemleri dün gece (29 Ağustos Pazar'ı pazartesiye bağlayan gece) de devam etti.  

Görüntülenme: 1159 Tarih: 30 Ağustos 2021 16:49
GAZZE'DE GECE ŞAŞIRTMASI EYLEMLERİ DEVAM EDİYOR

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin verdiği bilgilere göre dün gece yüzlerce Filistinli genç gece şaşırtması eylemlerine katılmak amacıyla Cibaliya'nın doğusundaki Ebu Safiyye mıntıkasında toplandı. Burada bayraklarını ve meşalelerini kaldırdılar. Sınıra yakın bölgelerde oturan yerleşimcileri ve işgalci askerleri telaşlandırmak amacıyla sınırdaki güvenlik çitleri tarafına patlayıcı maddeler attılar.  

İşgal güçleri de Filistinli gençlerin üzerine lastik kaplamalı mermilerle, gerçek mermilerle ve göz yaşartıcı gaz bombalarıyla saldırdı. İsrail ordusuna ait İHA'lardan da göstericilerin üzerine gaz bombaları atıldı. Bu yüzden göstericilerden birçok kişi isabet aldı. 

Muhabirimizin verdiği bilgilere göre isabet alan göstericilerden en az dört kişi tedavi için Endonezya Hastanesi'ne ulaştırıldı. Sağlık Bakanlığı en az 18 göstericinin isabet aldığını, bunlardan birinin durumunun orta olduğunu ve gerçek mermiyle yaralandığını, diğerlerinin ise gaz bombalarından etkilendiklerini ve durumlarının hafif olduğunu haber verdi. 

Filistinli gençler ablukayı kırmak amacıyla gece şaşırtması eylemlerini yeniden başlatacaklarını duyurmuş ve ilk eylemlerini evvelki gece Gazze şehrinin doğusundaki Kraliçe mıntıkasında yapmışlardı. Gece Şaşırtması Ekipleri burada ilk eylem esnasında bir basın toplantısı da düzenleyerek amaçlarının Gazze'ye uygulanan insanlık dışı ablukanın kırılması olduğunu dile getirmişlerdi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar