SİYONİSTLER MESCİDİ AKSA'YA BASKIN DÜZENLEDİ

Onlarca Yahudi yerleşimci bu sabah işgal güçleri himayesinde Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlerken işgal güçlerinin Kudüs’te Filistinli üç genci gözaltına aldığı kaydedildi. 

Görüntülenme: 1330 Tarih: 29 Ağustos 2021 00:07
SİYONİSTLER MESCİDİ AKSA'YA BASKIN DÜZENLEDİ

Kudüslü kaynaklar, 67 Yahudi yerleşimcinin bu sabah gruplar halinde Mescid-i Aksa’ya girdiğini ve avlusunda kışkırtıcı davranışlar sergileyerek dolaştığını, baskına katılan yerleşimcilerin daha çok Mescid-i Aksa’nın doğu bölgesinde ve Rahmet Kapısı Namazgâhı yakınlarında yer alan alana ilgi gösterdiğini söyledi.
 

Yahudi yerleşimcilerden bazılarının baskın sırasında Mescid-i Aksa’nın avlusunda ayin yaptığı ifade edildi.
  

Bu arada, işgal güçlerinin bu sabah Ömer Ebu’s-Suud, Teysir en-Netişe ve Ali Nasır isimli gençleri Kudüs caddelerinde gözaltına aldığı, ayrıca Filistinli bir grup kadını durdurup arama yaptığı belirtildi.
 

Yahudi yerleşimciler biri öğleden önce ve diğeri öğleden sonra olmak üzere iki ayrı zaman diliminde işgal güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında el-Mağaribe Kapısı’ndan girerek Mescid-i Aksa’ya baskın düzenliyor.
 

Yahudi yerleşimcilerin baskın düzenlediği saatlerde işgal güçleri Mescid-i Aksa’nın doğu bölgesini boşaltarak Müslüman cemaatten hiç kimsenin yerleşimcilere yaklaşmasına izin vermiyor.
 

Mescid-i Aksa’yı Yahudiler ve Müslümanlar arasında ikiye bölmek isteyen işgal rejimi, planlarını hayata geçirecek zemini hazırlamaları için Yahudi yerleşimcileri Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemeye teşvik ediyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar