GASIP İSRAİL KUDÜS'TE FİLİSTİNLİ BİR AİLEYİ EVLERİNİ KENDİ ELLERİYLE YIKMAYA ZORLADI

Siyonist işgal yönetimi bugün (28 Ağustos Cumartesi) işgal altındaki Kudüs'ün El-Eşkariye Mahallesi'nde bulunan Beyt Hanina mıntıkasında Filistinli Dellal ailesini üç evlerini kendi elleriyle yıkmaya zorladı.  

Görüntülenme: 1377 Tarih: 28 Ağustos 2021 20:12
GASIP İSRAİL KUDÜS'TE FİLİSTİNLİ BİR AİLEYİ EVLERİNİ KENDİ ELLERİYLE YIKMAYA ZORLADI

Evlerin sahiplerinin babası Subhi Ed-Dellal yaptığı basın açıklamasında Beyt Hanina'da ev yıkma işlemlerinin haftalık bir şekilde tekrar ettirildiğine, en az iki evin yıkılmadığı bir haftanın geçmediğine dikkat çekti. Bu evlerin çoğunun da kendi sahiplerinin elleriyle yıktırıldığını çünkü aksi takdirde evlerin belediye ekipleri tarafından yıkıldığını ve ev sahiplerinin belediyeye yüklü miktarda yıkım parası ödemek zorunda kaldıklarını dile getirdi. 

Ed-Dellal son yıkılan evlerin kendisinin iki oğluna ait olduğunu ve bu evlerde çoğu çocuk olmak üzere 13 ferdin ikamet ettiğini belirtti. İşgal rejiminin evlerin yıkılması için bir hafta mühlet verdiğini, aksi takdirde yıkım ekiplerini gönderip yıktıracağını ve yıkım parası alacağını bildirdiğini dile getirdi. 

Subhi Ed-Dellal evlerden birinin 22 yıllık olduğunu, bu süre içinde evlerinin yıkılmaması için avukat tuttuklarını ve yüklü miktarlarda cezalar ödemek zorunda bırakıldıklarını; işgal yönetiminin kendilerini ruhsatsız ev yapmakla suçladığını ancak kendisinin de Filistinlilere hiçbir şekilde inşaat ruhsatı vermediğini hatırlattı. 

İşgal yönetimi dün de Kudüs'ün Silvan semtindeki Vadi Hilve mahallesinde Filistinli Semrin ailesini evlerini kendi elleriyle yıkmaya zorlamıştı. 

Siyonist işgal rejimi Kudüs'te bu şekilde Filistinlileri evlerini kendi elleriyle yıkmaya zorlarken, bir yandan da yeni yahudi merkezleri inşa projelerini devreye sokmak suretiyle yahudileştirme faaliyetlerini bütün hızıyla sürdürüyor. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar