GAZZE'DE GECE ŞAŞIRTMASI EYLEMLERİ YENİDEN BAŞLIYOR

 

Görüntülenme: 1106 Tarih: 28 Ağustos 2021 18:15
GAZZE'DE GECE ŞAŞIRTMASI EYLEMLERİ YENİDEN BAŞLIYOR

Gazze'deki Gece Şaşırtması Ekipleri bugün (28 Ağustos Cumartesi) akşam saat 20.00'de Gazze şehrinin doğusundaki Kraliçe mıntıkasında kurulu dönüş kampında düzenlenecek gece şaşırtması eylemlerine büyük kalabalıklarla destek verilmesi çağrısında bulundu. 

Ekipler yaptıkları basın açıklamasında, gece şaşırtması eylemlerinin başlaması münasebetiyle bugün akşam, Kraliçe Kampı arazisi üzerinde aynı zamanda bir basın toplantısı düzenleneceğini haber vererek, işgal rejiminin politikalarını ve haydutluklarını asla kabul etmediklerini, İsrail ablukasının kırılması konusundaki taleplerinde ısrarlı olduklarını dile getirdiler. 

Son günlerde 1948'de işgal edilmiş bölge ile Gazze Şeridi arasındaki sınır tellerine yakın yerlerde, işgal rejiminin ablukasını protesto amaçlı etkinliklerde bir artış olduğu gözlemleniyor. 

Geçtiğimiz hafta içinde biri geçen cumartesi günü (21 Ağustos) Gazze şehrinin doğusunda, diğeri 25 Ağustos Çarşamba günü Han Yunus şehrinin doğusunda olmak üzere iki önemli kitlesel eylem düzenlendi. İşgal güçleri bu eylemlerin her ikisine de gerçek mermilerle ve gaz bombalarıyla müdahalede bulundu. Bu müdahaleler yüzünden cumartesi günü gerçekleştirilen eylemde 41, çarşamba günü gerçekleştirilen eylemde 14 olmak üzere 55 Filistinli yaralandı. Cumartesi günü düzenlenen eyleme yapılan müdahalede yaralanan Filistinlilerden 32 yaşındaki Usame Halid Da'ic 25 Ağustos sabahı, 12 yaşındaki Ömer Hasan Ebu'n-Nil ise bugün sabah hayatını kaybetti. Cumartesi günü düzenlenen eylemde işgalci askerlerden de bir kişinin ağır yaralandığı haber verildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar