GAZZE'DE FİLİSTİNLİ BİR ÇOCUK ŞEHİT OLDU

Geçen cumartesi günü işgal güçlerinin Gazze şehrinin doğusunda düzenlenen bir gösteriye müdahale etmeleri sonucu yaralanan çocuklardan biri, aradan bir hafta geçtikten sonra bugün (28 Ağustos Cumartesi), aldığı yaraların tesiriyle hayatını kaybetti.  

Görüntülenme: 1037 Tarih: 28 Ağustos 2021 23:48
GAZZE'DE FİLİSTİNLİ BİR ÇOCUK ŞEHİT OLDU

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı bugün sabah yaptığı açıklamada; "12 yaşındaki Ömer Hasan Ebu'n-Neyl isimli çocuk geçtiğimiz cumartesi günü Gazze şehrinin doğusundaki gösteriye yapılan müdahale sırasında aldığı yaraların tesiriyle şehit olmuştur." denildi. 

Adı geçen çocuğun da hayatını kaybetmesiyle birlikte işgal güçlerinin söz konusu eyleme müdahaleleri yüzünden şehit olanların sayısı ikiye çıkmış oldu. Daha önce de Cibaliya mülteci kampı ahalisinden olan 32 yaşındaki Usame Halid Da'ic yine aynı gösteriye işgal güçlerinin müdahalesi sebebiyle aldığı yaraların tesiriyle hayatını kaybetmişti. 

Siyonist işgal güçlerinin geçtiğimiz cumartesi günü, hem Mescidi Aksa'nın yakılmasının 52. yıldönümü münasebetiyle hem de Gazze bölgesine uygulanan insanlık dışı ablukayı protesto amacıyla Gazze şehrinin doğusunda sınıra yakın yerde bulunan dönüş kampında düzenlenen gösteriye işgal güçlerinin müdahale etmeleri sonucu 10'u çocuk, 2'si ağır olmak üzere 41 Filistinli yaralanmıştı. 

Geçtiğimiz çarşamba günü de yine Gazze'ye uygulanan ablukanın protesto edilmesi ve kırılması amacıyla güneydeki Han Yunus şehrinin doğusunda sınıra yakın bölgedeki dönüş kampında düzenlenen gösteriye de işgal güçlerinin gerçek mermilerle ve gaz bombalarıyla müdahale etmeleri sonucu 14 Filistinli yaralanmıştı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar