GECE ŞAŞIRTMASI EKİPLERİNDEN SİYONİST REJİME UYARI

Gazze Şeridi'ndeki Gece Şaşırtması Ekipleri, Ulusal ve İslami Çalışma Grupları'ndan, gece şaşırtması eylemleri ve sınır çizgisindeki teller boyunca işgalcilerin uykularını kaçırması için onlara karşı bölgeyi ısıtmalarına ve işgalcilerin yüzlerine kor atmalarına izin vermelerini istedi.  

Görüntülenme: 1207 Tarih: 27 Ağustos 2021 09:53
GECE ŞAŞIRTMASI EKİPLERİNDEN SİYONİST REJİME UYARI

Ekipler dün gece yaptıkları açıklamada; "Bundaki amaç işgal güçlerini Gazze'ye uygulanan ambargoyu kırma veya patlama arasında bir tercih yapmaya zorlamaktır." ifadesine yer verildi. 

Gece Şaşırtması Ekipleri Gazze'nin 1948'de işgal edilmiş bölgeyle olan sınırındaki işgal güçlerine karşı gece eylemleri düzenleyen gençlerden oluşuyor. Eylemlerinde ses bombaları patlatıyor, araba lastikleri yakıyor ve bu yolla işgal ordusunun sınır bölgesine yığılan elemanlarını ve Gazze sınırına inşa edilmiş yahudi yerleşim merkezlerindeki yerleşimcileri rahatsız etmeye çalışıyor. 

Gece Şaşırtması Ekipleri'nin düzenlediği eylemlerin gayesi işgal rejiminin Gazze'ye uyguladığı insanlık dışı ablukanın kaldırılmasını sağlamak. 

Geçtiğimiz günlerde Gazze'ye uygulanan ablukayı protesto amacıyla, sınır çizgisine yakın bölgelerde bazı gösteriler düzenlenmişti. İşgalcilerin geçtiğimiz cumartesi akşamı düzenlenen gösteriye müdahaleleri sonucu 10'u çocuk 41 kişi yaralanmıştı. Yaralılardan 2'sinin durumunun ağır olduğu açıklanmıştı. Daha sonra bu ağır yaralılardan bir genç hayatını kaybetti. Bu olayda işgalci askerlerden biri de ağır yaralanmıştı. 

Çarşamba günü ikindiden sonra Han Yunus şehrinin doğusunda yine sınıra yakın bölgede düzenlenen gösteriye işgalcilerin müdahalede bulunması sonucu ise 14 Filistinli yaralanmıştı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar