BİNLERCE FİLİSTİNLİ GAZZE SINIRINDA GÖSTERİ DÜZENLEDİ

 

Görüntülenme: 1166 Tarih: 25 Ağustos 2021 17:26
BİNLERCE FİLİSTİNLİ GAZZE SINIRINDA GÖSTERİ DÜZENLEDİ

Filistin'deki direniş gruplarının, siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yıllardan beri uygulanan insanlık dışı ablukayı protesto amacıyla "Kudüs kılıcı kınına girmeyecek" sloganıyla bugün ikindi saatlerinde Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus şehrinin doğusunda, sınıra yakın alanda düzenlediği kitlesel gösteriye binlerce kişi katıldı. 

Quds Press Haber Ajansı'nın verdiği bilgilere göre işgal askerleri, toprak kütleleriyle oluşturulan siperlerin arkasından Filistinlilerin üzerine ateş ettiler. Ayrıca göstericilerin üzerine gaz bombaları attılar ve bazı kişiler isabet aldı. 

Habere göre gösteri esnasında aynı zamanda birtakım sanatsal etkinlikler de düzenlendi. 

İslami Cihad Hareketi'nin Siyasi Daire Başkanı Muhammed El-Hindi gösteride yaptığı konuşmada; "Burada, kitlesel etkinliklerin sürdürülmesi konusunda bir ulusal ittifak sağlanmıştır." dedi. 

El-Hindi konuşmasında; "Biz özgür, tek bir halkız. Direnişin devam etmesine paralel olarak cihadımızı da sürdüreceğiz. Düşmanın da artık işi uzatmayı ve ertelemeyi bırakması gerekir." diyerek, Hamas'ın Gazze Sorumlusu Yahya Es-Sinvar'ın da bu mesajı Mısır'a ilettiğini açıkladı. 

El-Hindi konuşmasında işgalcilere hitaben; "Sizin Filistin topraklarında geleceğiniz yoktur. Yakında topraklarımızdan gitmek zorunda kalacaksınız." dedi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar