GAZZE'DE SINIR HATTINDA ÇARŞAMBA GÜNÜ BÜYÜK BİR GÖSTERİ DÜZENLENECEK

Filistin'deki İslami ve Ulusal Çalışma Grupları önümüzdeki çarşamba günü (25 Ağustos) ikindi vakti Gazze'nin güneyindeki Han Yunus şehrinin doğusunda, sınıra yakın bölgede kitlesel bir etkinlik düzenleyeceklerini duyurdu.  

Görüntülenme: 1227 Tarih: 24 Ağustos 2021 22:30
GAZZE'DE SINIR HATTINDA ÇARŞAMBA GÜNÜ BÜYÜK BİR GÖSTERİ DÜZENLENECEK

Çalışma Grupları bugün öğle saatlerinde yaptıkları açıklamada etkinliğin Han Yunus ve Rafah şehirlerinin ahalilerinin katılımıyla, Han Yunus'un doğusundaki Huza'a beldesinde bulunan dönüş kampı arazisinde düzenleneceğini ifade ettiler. 

Direniş grupları geçtiğimiz cumartesi günü de hem Mescidi Aksa'nın yakılmasının yıldönümü münasebetiyle hem de işgal rejiminin Gazze'ye yıllardan beri uyguladığı abluka ve ambargoyu protesto amacıyla Gazze şehrinin doğusundaki Kraliçe Alanı'ndaki dönüş kampında bir etkinlik düzenlemişti. Buradaki gösteriye katılanların sınır tellerine yaklaşmaları sebebiyle işgal güçlerinin saldırı düzenlemesi üzerine Filistinlilerden 10'u çocuk, 2'si ağır olmak üzere 41 kişi yaralanırken, işgalcilerden de Musta'rabin olarak isimlendirilen askerlerden biri ağır yaralanarak hastaneye kaldırılmıştı. 

Siyonist medya tarafından yayınlanan haberlerde işgalci askerin başından yaralandığı ve durumunun kritik olduğu dile getirildi. 

İşgal rejiminin Musta'rabin olarak isimlendirilen askerleri Arap kıyafetleri giyerek Filistinlilerin arasına sızmaya, bu yolla onlara saldırmaya veya onları kaçırmaya çalışıyorlar. 

Direniş grupları tarafından cumartesi günü düzenlenen etkinlik öncesinde yapılan açıklamada bu tür eylemlerin aynı zamanda ablukayı kırma amaçlı olduğu ve bu konuda amaçları yerine gelinceye kadar devam edeceği dile getirilmişti. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar