SİYONİST REJİM GAZZE'YE NEDEN SALDIRDI (ANALİZ)

Siyonist rejim savaş uçakları 22 Ağustos Pazar sabahı, Gazze şeridini onlarca kez bombaladı. 

Görüntülenme: 1089 Tarih: 23 Ağustos 2021 15:11
SİYONİST REJİM GAZZE'YE NEDEN SALDIRDI (ANALİZ)

Siyonist rejim savaş uçakları, helikopterleri, İnsansız Hava Araçları ve topçu birlikleriyle son aylarda defalarca Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerini hedef aldı. 10 Mayıs'tan 21 Mayıs'a kadar, Siyonist rejim ile Gazze Şeridi arasında yabancı aktörlerin arabuluculuğuyla sona eren 11 günlük bir savaş yaşandı. Savaşın sona ermesinden sonra da korsan rejimin Filistinlilere özellikle de batı yaka ve işgal edilen Kudüs’te yaşayanlara yönelik saldırıları devam etti. Bu cinayetlerin devamında siyonist rejim savaş uçakları dün sabah bir kez daha Gazze şeridini bombaladı.
Korsan rejim İsrail ordusu söz konusu saldırıların Gazze sakinlerinin güvenlik çitlerin yakınında düzenledikleri gösteriye müdahale sırasında bir siyonist askerin yaralanmasına misilleme olarak yapıldığını iddia etti. Fakat bu konu Gazze’ye yönelik yeni saldırı için sırf bir bahanedir.
Saldırının gerçek sebebi, aslında korsan rejimin Kudüs Kılıcı savaşındaki yenilgisidir. Irkçı rejimin Gazze şeridine yönelik 11 günlük saldırısı sırasında Tel Aviv’in çok övündüğü demir kubbe sisteminin işlevsizliği ispatlandı. Demir kubbe savunma sisteminin randımanı üzerine çok konuşan ırkçı rejim, direniş grupları tarafından fırlatılan füzelerin yüzde 85’inden fazlasının isabet aldığını gördü. 
Bu bağlamda Filistin İslami direniş hareketi Hamas siyasi büro başkanı dün yaptığı konuşmada Kudüs Kılıcı’nın siyonist düşmanla savaş tarihinde önemli bir dönüm noktası olduğunu ve direnişe karşı yapılan tüm masrafların bu savaşta faydasız olduğunu ispatlandığını söyledi.
Bu konu ise sahte rejimin Gazze şeridine tekrar saldırması için bir bahane oluşturdu. Bu arada İsrail rejimi kendisinin çok kırılgan durumda olduğunu farkında olduğu için birkaç günlük savaşın bile peşinde değil ve sırf kısa süren bombardımanla yetiniyor. Böylece hem Filistin direnişine darbe vurmaya ve hem de savaşmak için gerekli hazırlığa sahip olduğunu göstermeye çalışıyor.
Diğer yandan görünüşe göre siyonist rejimin yeni kabinesinin siyonist topluma güvenliği temin etmekte Benyamin Netanyahu başkanlığındaki eski kabineden daha kararlı davrandığı mesajını aktarmaya çalışıyor. 
Buna rağmen Filistin İslami direniş hareketi Hamas sözcüsünün de belirttiği gibi ırkçı rejim Gazze durumundan yanlış algıya sahiptir. Hamas sözcüsü Fevzi Berhum dün sabah siyonist rejimin Gazze şeridine savaş uçaklarının saldırısına tepki olarak, ırkçı rejimin durumu yanlış değerlendirdiğini, Gazze şeridine saldırmakla direnişe karşı yenilgisi ve umutsuzluğunu şiddetini azaltmaya çalıştığını, fakat Gazze’nin kutsallıkları ve Mescit-ul Aksa için azim ve irade ile çalıştığını ve kendi ateşi ile düşmanı yok edeceğini söyledi.
Filistin İslami direniş hareketinin bir sözcüsü Hazım Kasım de şahsi twitter sayfasında, tüm bu yaşananlar ve gerçeklerin siyonist işgalci rejim ordusunu Filistin halkının direnişi ve Filistin direniş güçlerinin cesaret ve yiğitliklerine karşı hedeflerine ulaşmakta yenik düştüğünü gösterdiğini yazdı.
Tüm bu tepkiler ırkçı rejimin saldırılarının devam etmesinin Filistin direniş grupları tarafından karşılıksız kalmayacağını ve yeni tur savaş ve çatışma ihtimalinin yüksek olduğunu gösteriyor.

Parstoday

Yorumlar