GAZZE SINIRINDA YARALANAN SİYONİST ASKERİN DURUMU AĞIR

İşgal rejimi radyosu, dün Gazze kenti sınırında Filistinli bir direnişçi tarafından yaralanan işgal askerinin durumunun ağır olduğunu söyledi. 

Görüntülenme: 1166 Tarih: 22 Ağustos 2021 12:51
GAZZE SINIRINDA YARALANAN SİYONİST ASKERİN DURUMU AĞIR

Radyo, doğrudan başına isabet alan işgal askerinin sağlık durumunun kötüye gittiğini ifade etti.
 

Bu arada, işgal rejimi medya kaynakları, Gazze sınırında yaralanan işgal askerinin kimliği hakkında bilgi verdi.
 

Barel Shmueli adlı 21 yaşındaki işgal askerinin Sınır Muhafızları’nda çavuş rütbesiyle görevli bir keskin nişancı olduğu ve Be’er Yaakov Yahudi Yerleşkesi’nde yaşadığı, Filistinli siviller gibi giyinen işgal askerlerinden oluşan birimde çalıştığı bildirildi.
 

İşgal rejimi medyası, Smueli’nin eğitim programını tamamladıktan sonra Sınır Muhafızları’na katıldığını, daha sonra gizli operasyonlar birliğine tayin edildiğini ve eğitimden sorumlu olduğunu, askerlere en son Mart 2019’da eğitim verdiğini yazdı.
 

Maariv gazetesi, Smueli’nin Gazze Şeridi’nin güneyinde Filistinli aktivistleri hedef alan onlarca operasyona katıldığını belirtti.
 

Mescid-i Aksa’nın yakılışının 52’nci yıldönümü münasebetiyle Gazze’nin doğusunda “Kudüs’ün kılıcı kınına girmeyecek” sloganıyla düzenlenen gösterilere binlerce Filistinli katılırken, işgal güçlerinin göstericilerin üzerine ateş açması sonucu en az 41 kişi yaralandı.
 

Gazze’nin doğusunda sınır bölgesinde görevli bir işgal askerinin de Filistinli bir direnişçinin yakın mesafeden açtığı ateş sonucu başından yaralandığı bildirildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar