KORSAN İSRAİL'İN GAZZE'YE VERDİĞİ MADDİ ZARAR BELLİ OLDU

Lübnan merkezli Zeytune Danışma ve Araştırma Merkezi, işgalci İsrail’in, mayıs ayında Gazze Şeridi’ne yönelik gerçekleştirdiği vahşi saldırılar sonucu meydana gelen kayıp ve zararların 479 milyon doları bulduğunu söyledi. 

Görüntülenme: 1110 Tarih: 22 Ağustos 2021 23:13
KORSAN İSRAİL'İN GAZZE'YE VERDİĞİ MADDİ ZARAR BELLİ OLDU

Bu veriler, "Mayıs 2021'deki İsrail Saldırılarının Gazze Şeridi'ndeki Yansımaları ve Yeniden Yapılanma Dosyası" başlıklı bilimsel bir raporda paylaşıldı.

Raporda Merkez, İsrail'in geçen mayıs ayında Gazze Şeridi'ne yönelik saldırısının tüm sektörlere büyük zararlar verdiğini ve ağır ekonomik kayıplara neden olduğunu belirterek saldırılarda en çok konut, altyapı ve ekonomik kalkınma sektörlerinin etkilendiğini açıkladı.

Yapılan araştırmaya göre, Gazze'de yaklaşık 1447 konut bombalama sonucunda tamamen yıkılırken, 13 bin konut da kısmen hasar gördü.

Ayrıca, İsrail’in abluka altındaki Gazze Şeridi’ne düzenlediği hava saldırılarında Filistinlilere ait 500’den fazla ev ve bina yıkılırken hükümete ait 75 polis merkezi, güvenlik ve hizmet binası ve yaklaşık 1000 ev hasar gördü.

Raporda, hasarın tüm resmi devlet kurumlarının, UNRWA'nın ve uluslararası kurum ve kuruluşların işgal tarafından tahrip edilen binaların yeniden inşası için çalışmaya bir an önce başlamasını gerektirdiği vurgulandı.

Zeytune Merkezi raporda, yeniden yapılanma süreci için gerekli finansmanı seferber etmek, iş fırsatları yaratmak ve ekonominin kapasitesini artırmak için kalkınma boyutuna odaklanma ihtiyacının altını çizdi.

Son olarak Merkez, uluslararası toplumun da Gazze’nin yeniden inşasında İsrail ile birlikte sorumlu olduğuna dikkat çekti.

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar