İSLAMİ CİHAD'TAN İSLAM ÜLKELERİNE MESCİDİ AKSA ÇAĞRISI

Filistin'deki İslami Cihad Hareketi, tüm Arap ve İslam ülkelerini kutsal şehre karşı sorumluluklarını yerine getirmeye çağırarak, "Mescidi Aksa müzakerelere veya tavizlere tabi değildir" dedi. 

Görüntülenme: 1054 Tarih: 22 Ağustos 2021 21:36
İSLAMİ CİHAD'TAN İSLAM ÜLKELERİNE MESCİDİ AKSA ÇAĞRISI

Hareket, Mescidi Aksa'nın yakılmasının 52. yıldönümü münasebetiyle yaptığı açıklamada, Aksa'nın, özellikle Vakıflar Dairesi ile ilgili olarak işgal güçlerinin kararlarına tabi olamayacak kadar yüce ve kutsal olduğuna, çünkü Mescidi Aksa’nın satılık veya takas amaçlı olmadığına vurgu yaptı.

Hareket yaptığı açıklamada, dünyanın dört bir yanından Müslümanları Kudüs'ü desteklemeye, Mescidi Aksa'yı savunmaya ve Müslümanların ilk kıblesini savunan son duvar oldukları için Kudüslülerin kararlılığını desteklemeye çağırdı.

İslami Cihad, terörist hükümetin doğrudan desteğiyle ve işgal ordusunun korumasıyla fanatik yerleşimci çetelerin Mescidi Aksa'ya yönelik saldırılar, kazı çalışmaları, mübarek beldenin simge yapılarının Yahudileştirilmesi ve Kudüslülere yönelik tehditler gibi çeşitli şekilde yangınların devam ettiğini bildirdi.

Hareket, Kudüs'ün İslami kalacağını ve Mescidi Aksa'nın tüm Müslümanların kalbinde Siyonist planlar, Amerikan Batı suç ortaklığı ve bazı Arap ülkelerin şüpheli sessizliği ile İslami karakterlerinin dışında resmedilmeye çalışılan tüm girişimlere rağmen bir inanç olarak kalacağını belirtti.

Kudüs'teki İslam varlığını tehdit eden, kutsal şehrin çeşitli yerlerinde işgal yetkilileri tarafından kurulan yerleşim birimlerinin tehlikesine dikkat çeken Hareket, işgalcilerin planlarına, kutsal şehri boşaltmak, tarihini ve coğrafyasını tahrif etmek için çılgınca girişimlerine karşı birlikte durma çağrısında bulundu.

Son olarak Hareket, Kudüslüleri özelliklede Mescidi Aksa’da nöbet tutan, savunurken şehit düşen, yaralanan veya tutuklananları selamladı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar