SİYONİST REJİM KUDÜSLÜ İKİ AİLEYİ EVLERİNİ KENDİ ELLERİYLE YIKMAYA ZORLADI

Kudüs’teki işgal belediyesi Silvan ve Cebel el-Mukebbir beldelerinde Filistinli iki aileyi ruhsatsız inşa edildikleri bahanesiyle evlerini yıkmaya mecbur etti. 

Görüntülenme: 1144 Tarih: 15 Ağustos 2021 19:17
SİYONİST REJİM KUDÜSLÜ İKİ AİLEYİ EVLERİNİ KENDİ ELLERİYLE YIKMAYA ZORLADI

Safa Haber Ajansı’na konuşan Kudüslü Muhammed Mahmud Mutayr, işgal polisinin kendisini telefonla arayarak Silvan beldesi Aynu’l-Levze Mahallesi’ndeki evi hakkında verilen yıkım kararını uygulamasını istediğini ve evinin işgal belediyesi ekipleri tarafından yıkılması halinde 100 bin şikel yıkım masrafı ödemek zorunda kalacağını söyledi.
 

Evini kendi eliyle yıkmak zorunda kaldığını ve yıkım masrafı ödeyecek maddi gücü olmadığını belirten Mutayr, halen işgal belediyesinin kestiği 40 bin şikel para cezasını ödediğini ifade etti.
 

Mutayr, işgal mahkemesinin yıkım için verdiği sürenin Pazartesi günü sona ereceğini fakat sürenin bitmesini beklemeden evini yıkmaya başladığını bildirdi.
 

Yıkım kararı verilen evi 12 yıl önce inşa ettiğini ve 60 metrekarelik evin bir oda, bir salon, mutfak ve tuvaletten oluştuğunu söyleyen Mutayr, evde eşi ve dört çocuğuyla yaşadığını ve başka evlerinin olmadığını kaydetti.
 

İşgal yönetimi ayrıca Ali Sarı Ali isimli Filistinli genci Cebel el-Mukebbir’deki evini yıkmaya mecbur etti.
 

Safa Haber Ajansı’nın bildirdiğine göre, 150 metrekare genişliğindeki evi 5 ay önce inşa eden Ali Sarı Ali, evin dış duvarlarını ve çatısını yıktı.
 

Filistinli genç, “Yıkarız, yeniden inşa ederiz. Fakat topraklarımızı bırakıp gitmeyeceğiz” dedi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar