SİYONİSTLER MESCİDİ AKSA'YA BASKIN DÜZENLEDİ

Onlarca Yahudi yerleşimci bu sabah işgal güçleri himayesinde ve fanatik haham Yehuda Glick eşliğinde Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi. 

Görüntülenme: 1141 Tarih: 15 Ağustos 2021 16:37
SİYONİSTLER MESCİDİ AKSA'YA BASKIN DÜZENLEDİ

Yerel kaynaklardan elde edilen bilgiye göre, gruplar halinde Mescid-i Aksa’ya giren Yahudi yerleşimciler avluda dolaşarak kışkırtıcı davranışlar sergiledi.
 

Baskına katılan Yahudi yerleşimcilerin özellikle Mescid-i Aksa’nın doğu kesimine ve Rahmet Kapısı Namazgâhı yakınlarına ilgi gösterdiği kaydedildi.
 

Kaynaklar, Yahudi yerleşimcilerden birinin Rahmet Kapısı Namazgâhı civarında baskına katılan yerleşimci bir kadına evlilik teklif ettiğini ve nişan yüzüğü takdim ettiğini, fanatik Yahudi haham Yehuda Glick’in de yerleşimcilerin nişanlarını kutladığını söyledi.
 

Yahudi yerleşimciler biri öğleden önce ve diğeri öğleden sonra olmak üzere iki ayrı zaman diliminde işgal güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında el-Mağaribe Kapısı’ndan girerek Mescid-i Aksa’ya baskın düzenliyor.
 

Yahudi yerleşimcilerin baskın düzenlediği saatlerde işgal güçleri Mescid-i Aksa’nın doğu bölgesini boşaltarak Müslüman cemaatten hiç kimsenin yerleşimcilere yaklaşmasına izin vermiyor.
 

Mescid-i Aksa’yı Yahudiler ve Müslümanlar arasında ikiye bölmek isteyen işgal rejimi, planlarını hayata geçirecek zemini hazırlamaları için Yahudi yerleşimcileri Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemeye teşvik ediyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar