FİLİSTİNLİ KURULUŞLARDAN BİDEN'E BASKI

Amerika'daki Filistinli kuruluşlardan oluşan bir birlik, işgalci İsrail’in Silvan beldesindeki 16 evi yıkmasını önlemek için Joe Biden yönetimine ve ABD Kongresi üyelerine baskı yapmak için kampanya başlattı. 

Görüntülenme: 1166 Tarih: 14 Ağustos 2021 07:57
FİLİSTİNLİ KURULUŞLARDAN BİDEN'E BASKI

Birlik, yaptığı açıklamada, ABD hükümeti ve Kongre üyeleri ile iletişim kampanyası yürütülmesini ve yıkımların durdurulması için sokak protestoları düzenlenmesini talep etti.

Kudüs'ün Silvan beldesine bağlı el-Bustan mahallesindeki 16 evin yıkımı için belirlenen tarihe iki gün kaldığına dikkat çekilen açıklamada, işgal güçlerine baskı yapılması, yıkımların durdurulması için gösteriler yapılması ve Demokrat Parti liderleriyle derhal temasa geçilmesi çağrısında bulunuldu.

Ayrıca, Filistinlilerin Kudüs'teki evlerinden çıkarılmasını durdurmak için parlamento tatilleri sırasında dahi Kongre üyelerine baskı yapmaya devam edildiği hatırlatıldı.

Öte yandan birliğin web sitesinde, Silvan beldesindeki yıkımlar, Kongre üyelerinin telefonları ve adresleri hakkında bilgiler ve protestoların düzenlenmesine ilişkin uzman tavsiyelerini içeren özel bir bölüm açıldı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar