SİYONİST İSRAİL KUDÜS'TE GİZLİ BİR İHALE AÇTI

Siyonist merkezli 'Yediot Aharonot' gazetesi, İsrail hükümetinin Mescidi Aksa’da Burak alanını El-Meğaribe kapısına bağlayacak olan köprüyü inşa etmeye başlama niyetinde olduğunu açıkladı. 

Görüntülenme: 1229 Tarih: 12 Ağustos 2021 13:18
SİYONİST İSRAİL KUDÜS'TE GİZLİ BİR İHALE AÇTI

Gazete, işgal güçleri ve Yahudi yerleşimcilerin Mescidi Aksa ve Kubbetu's-Sahra'nın avlularına yönelik baskınlarda kullanacağı köprünün yapımı için ihaleye katılan müteahhitlerin, köprü yapım çalışmasına ilişkin gizli niteliğinde bir madde imzaladığını bildirdi.

Söz konusu maddede ise, “Bilgilerin ve bunlarla ilgili veya bunlardan kaynaklanan her şeyin tam ve mutlak gizliliğini koruyacağımı ve herhangi bir kişi veya kuruluşa ve her ne olursa olsun hiçbir surette yayınlamayacağımı ve açıklamayacağımı taahhüt ederim.” ifadeleri yer alıyor.

Söz konusu ihale, İsrail Başbakanı'nın ofisine bağlı Ağlama Duvarı'ndan sorumlu Ağlama Duvarı Mirası Fonu tarafından gerçekleştirildi. 

Gazete, ihaledeki "H" maddesinin tüm ihalenin gizliliğini koruma yükümlülüğünü şart koştuğunu belirtti.

İşgal rejiminin yapımını onayladığı köprü, işgal askerlerinin, siyonist gaspçıların veya bölgeye gelen turistlerin Mescidi Aksa’ya rahat bir şekilde girmelerine imkân sağlayacağı gibi, Mescidi Aksa’yı basmak isteyen işgal güçlerinin araçlarla çok kısa bir süre içinde köprüden mescide varmalarına da imkân sağlayacak.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar