KORSAN İSRAİL GAZZE SINIRINDA TATBİKAT YAPTI

İsrail merkezli haber kaynakları, güneydeki Nakab Çölü'nde bulunan Tze'elim Askeri Üssü'nde gerçekleştirilen askeri tatbikat sırasında bir askerin yaralandığını bildirdi. 

Görüntülenme: 1084 Tarih: 10 Ağustos 2021 10:12
KORSAN İSRAİL GAZZE SINIRINDA TATBİKAT YAPTI

İşgal ordusu tarafından konuya dair yapılan açıklamaya göre, söz konusu asker, orta derecede yaralandı ve tedavi edilmek üzere helikopterle Bi’ru s-Seba’daki Soroka Askeri Hastanesi'ne nakledildi. Ayrıca olay hakkında inceleme başlatıldığı belirtildi.

1948'de işgal edilmiş bölgenin güneyindeki Batı Necef'te (Nakab) bulunan Eşkol Yahudi yerleşim merkezinde başlatılan askeri tatbikatların, birkaç gün süreceği kaydedildi.

Filistinli kaynaklar, İsrail güçlerinin, zaman zaman abluka altındaki Gazze Şeridi’nin sınır bölgelerine yakın noktalarda tatbikat yaptığını ve bu tür adımlarla direniş gruplarına gözdağı vermeyi amaçladığını belirtiyor.

Siyonistlere ait gazetelerde yayınlanan haberlere göre, işgal ordusunun bölgedeki tatbikatı birkaç gün kadar sürecek ve tatbikata kara kuvvetlerinin yanı sıra hava kuvvetleri de katılacak. 

Kaynaklarda, askeri birliklerin operasyon denemeleri, kurtarma ve ilk yardım faaliyetleri yapılacağı bu sırada bölgede birtakım patlama seslerinin duyulacağı ve alarm sirenlerinin çalabileceği de belirtildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar