SİYONİST GÜÇLER FATIMA HIDIR'A MESCİDİ AKSA'DAN UZAKLAŞTIRMA CEZASI VERDİ

İşgal güçleri bu sabah Mescid-i Aksa’dan uzaklaştırma cezası verilen Beyt Hanina beldesi sakini 63 yaşındaki Kudüslü kadın murabıt Fatıma Hıdır’ı ifade vermeye çağırdı. 

Görüntülenme: 1255 Tarih: 08 Ağustos 2021 08:28
SİYONİST GÜÇLER FATIMA HIDIR'A MESCİDİ AKSA'DAN UZAKLAŞTIRMA CEZASI VERDİ

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin Fatıma Hıdır’ı 6 aylık Mescid-i Aksa’dan uzaklaştırma cezasının bitimine kısa bir süre kala ifade vermeye çağırdığını bildirdi.

 
İşgal güçleri Fatıma Hıdır’ı 21 Ocak’ta Beyt Hanina’daki evine baskın düzenleyerek gözaltına almış, evinde arama yapmış ve bir süre sonra serbest bırakmıştı.

 
İşgal güçleri ayrıca Hıdır’a geçtiğimiz Şubat ayında Mescid-i Aksa’dan 6 ay süreyle uzaklaştırma cezası verdi.

 
Filistin geleneksel süsleme ve el işleri sanatıyla uğraşan Kudüslü kadın aktivist, bir yandan müzeye dönüştürdüğü evinde Filistin kültürünün yeni nesillere tanıtılmasına katkıda bulunurken diğer yandan da Mescid-i Aksa’da Yahudi yerleşimcilerin baskınlarına karşı nöbet tutuyor.

 

Bu arada, Yahudi yerleşimciler bu sabah işgal güçleri himayesinde el-Mağaribe Kapısı’ndan girerek Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi.
 

Kudüslü kaynaklar, onlarca Yahudi yerleşimcinin gruplar halinde Mescid-i Aksa’ya girdiğini ve kışkırtıcı davranışlar sergileyerek avlusunda dolaştığını bildirdi.
 

Mescid-i Aksa’yı Yahudiler ve Müslümanlar arasında ikiye bölmeyi hedefleyen işgal yönetimi, söz konusu planını hayata geçirecek zemini hazırlamaları için Yahudi yerleşimcileri Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemeye teşvik ediyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar