SİYONİST İŞGAL GÜÇLERİ KUDÜS'TE ÇOK SAYIDA İŞ YERİNİ YIKTI

İşgal güçleri, bu sabah erken saatlerde Kudüs'ün kuzeydoğusundaki Hizma askeri kontrol noktası yakınlarındaki tesisleri ve dükkânları yıkmaya başladı. 

Görüntülenme: 1405 Tarih: 05 Ağustos 2021 21:52
SİYONİST İŞGAL GÜÇLERİ KUDÜS'TE ÇOK SAYIDA İŞ YERİNİ YIKTI

Kudüs’teki yerel kaynaklar, işgal güçlerinin, şafak vaktinden bu yana 20’den fazla iş yeri ve dükkânı yıktığını ve halen yıkmaya devam ettiğini bildirdi.

Kaynaklar, işgal kuvvetlerin yıkımı gerçekleştirmek için ana caddenin bir bölümünü trafiğe kapattığını ve bu nedenle yollarda büyük çapta bir trafik sıkışıklığının yaşandığını aktardı.

Söz konusu yıkımlara ilişkin bilgi veren Kudüslü Avukat Midhat Dibe, geçtiğimiz aylarda Yahudi yerleşim faaliyetleri sürdüren aşırılık yanlısı bir derneğin Hizma'daki tesislerin yıkılması için verdiği dilekçenin iptal edilmesine rağmen ilgili İsrail mahkemesinin, yeni bir yıkım kararı çıkararak bunu 8 saat gibi kısa sürede uygulamaya soktuğunu belirtti.

Bu süre zarfında mahkemelerin kapalı olduğuna ve bu nedenle kararların durdurulması için herhangi bir işlem yapılmasının imkânsız olduğuna dikkat çeken Av. Dibe, işgal hükümetinin ve siyonist yerleşim derneklerinin, aynı madalyonun iki yüzü olduğunu ve Filistin halkına yönelik ihlallerde zirve yaptıklarını söyledi.

Diğer taraftan Sebastiya Belediye Başkanı Muhammed Azim, işgal ordusunun arkeolojik alanın yakınındaki bir bölgeye baskın düzenlediğini, Filistinli Abdülaziz en-Nablusi’ye ait bir tesisi yıktığını ve çevreye zarar verdiğini bildirdi.

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar