GAZZELİLER ELEKTRİKTEN YOKSUN

 

Görüntülenme: 1142 Tarih: 02 Ağustos 2021 11:03
GAZZELİLER ELEKTRİKTEN YOKSUN

Uluslararası Kızılhaç Komitesi tarafından yapılan yeni bir araştırmaya göre, uzun yıllardır İsrail ablukası altındaki Gazze Şeridi nüfusunun %80’i, hayatlarının büyük bir kısmını tamamen karanlıkta geçiriyor. Ayrıca bu durumun, Gazze halkının psikolojik durumlarını olumsuz yönde etkilediği belirtilerek, Gazze’deki kötü koşulları iyileştirme çağrısında bulunuldu.

Uluslararası Kızılhaç Komitesi’nin yayınladığı ankette, elektriklerin, en iyi durumlarda günde sadece 10 veya 12 saat bulunduğuna dikkat çekilirken, bu sorunun, özellikle sıcaklıklarda devam eden artışla birlikte Gazzelilerin sağlığı ve refahı için giderek daha fazla tehdit edici hale geldiği kaydedildi.

Ankete katılanların büyük çoğunluğu, elektrik problemi nedeniyle bozulmaya müsait yiyeceklerini ve gıdalarını buzdolaplarında koruyamadıklarını ve kanalizasyon sistemlerinde aksamalar yaşandığını vurguladı.

Anket, Gazze'deki kronik kıtlığın ve sürekli elektrik kesintisinin, Gazze sakinlerinde ağır psikolojik sıkıntılara neden olduğunu ortaya koyuyor. Ankete katılanların %94'ü ruh sağlıklarının, elektrik kesintilerinden etkilendiğini bildirdi.

Kızılhaç Komitesi, işgalci İsrail’in, mayıs ayında Gazze Şeridi’ne gerçekleştirdiği barbar saldırıların şehrin altyapısına büyük hasarlar verdiğini ifade etti.

Aynı zamanda en az 500 bin Gazzelinin, jeneratör masraflarını karşılayamadığı için hayatlarının büyük bir kısmını karanlıklarda geçirdiği bilgisi paylaşıldı.

Ayrıca elektrik krizinin, neden olacağı yıkıcı etkilerden İsrail yönetiminin sorumlu olacağı vurgulandı.

İsrail, yaklaşık 2 milyon Filistinlinin yaşadığı Gazze Şeridi'ni 2006'dan bu yana kara, hava ve denizden abluka altında tutuyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar