RAİD SALAH TEK KİŞİLİK HÜCREDE TUTULUYOR

Şeyh Raid Salah’ın avukatları, müvekkillerinin tek kişilik hücrede tutulmasının işgal güçlerinin uyguladığı işkence ve baskı yöntemlerinden biri olduğunu söyledi. 

Görüntülenme: 1197 Tarih: 01 Ağustos 2021 03:15
RAİD SALAH TEK KİŞİLİK HÜCREDE TUTULUYOR

Avukatlar tarafından dün konuyla ilgili yayınlanan ve Filistin Enformasyon Merkezi’ne ulaşan bildiride, Şeyh Raid Salah’ın gözaltına alınıp hapsedildiği her seferde tek kişilik hücrede tutulduğu ve işgal yönetiminin bu yola sadece intikam duygularını tatmin etmek amacıyla başvurduğu ifade edildi.
 

Bildiride, Şeyh Raid Salah’ın 16 Ağustos 2020’den bu yana 17 aylık fiili hapis cezasını çekmek üzere cezaevinde tutulduğu hatırlatıldı.
 

İşkencenin İsrail yasalarına ve uluslararası hukuka aykırı olduğuna dikkat çekilen bildiride, maruz kaldığı insanlık dışı kötü muamelenin 63 yaşını dolduran Şeyh Raid Salah’ın büyük acılar çekmesine yol açtığı kaydedildi.
 

İşkenceyi yapan, yapılmasını emreden ve işkence yapıldığını bilip susan herkesin hukuki açıdan sorumlu olduğu belirtilen bildiride, İsrail yargısının Şeyh Raid Salah’ın en temel insani haklarını korumadığına ve işkencecilerle işbirliği yaptığına işaret edildi.
 

Avukatlar, Şeyh Raid Salah’a uygulanan işkenceye ve kötü muameleye derhal son verilmesini ve müvekkillerinin tek kişilik hücreden normal koğuşa çıkartılmasını istedi.
 

Bildiride ayrıca insan hakları örgütlerinden Şeyh Raid Salah’ı cezaevinde ziyaret ederek durumu akında bilgi almaları ve İsrail’e baskı yapmaları talep edildi.

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar