KUDÜS'ÜN KİMLİĞİ TEHDİT ALTINDA

Yahudileştirme Karşıtı Kudüs Komitesi Başkanı Nasır el-Hedmi, işgalci İsrail’in şu ana kadarki en tehlikeli projelerinden biri olan “Şehir Merkezi” planının, Kudüs şehrini tamamıyla Yahudileştirmeyi amaçladığına ve bölge sakinlerine yönelik ciddi manada tehdit oluşturduğuna dikkat çekti. 

Görüntülenme: 1422 Tarih: 31 Temmuz 2021 19:34
KUDÜS'ÜN KİMLİĞİ TEHDİT ALTINDA

Filistin Enformasyon Merkezi’ne özel açıklamalarda bulunan el-Hedmi, söz konusu planın, doğrudan işgal altındaki Doğu Kudüs'teki Filistinlilerin zorla yerinden edilmesini hedeflediğini vurguladı.

Açıklamalarında Kudüslü STK yöneticisi, “İşgalci İsrail’in bu planı, yalnızca Mescidi Aksa’ya değil hem Eski Şehir’e hem de doğu bölgesine yönelik de tehlike arz ediyor.” dedi.

Kudüs Komitesi Başkanı el-Hedmi, dünyanın atan kalbi Kudüs şehrinin özellikle doğu kısmını hedef alan İsrail yerleşim planı ile, Selahattin, Sultan Süleyman ve Nablus gibi Kudüs’ün en önemli caddelerinin İslami hüviyetlerini yok etmenin önünün açılacağını bildirdi.

Siyonist rejimin, Kudüs’teki gayrimenkulleri ve ulusal kurumları gasp etme girişiminde bulunduğuna işaret eden el-Hedmi, “Projenin en kötü yanı, maddelerinden birinin, üzerine bina, gayrimenkul ve ulusal Kudüs kurumlarının inşa edildiği bazı arazilerin kamulaştırılmasını ön görmesidir.” değerlendirmesinde bulundu.

Açıklamada, işgal yönetiminin, tapulu özel mülklerini ellerinden almak suretiyle Kudüslüleri yerinden etmeye ve tüm bölgeyi fanatik Yahudilerin hizmetine sunmaya çalıştığı kaydedildi.

Nasır el-Hedmi, uluslararası hukuka göre Kudüs şehrinin işgal altında olan bir şehir olmanın yanı sıra İsrail’in buradaki egemenliğinin kabul edilemez olduğunu hatırlattı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar