GAZZE DİRENİŞİNDEN SON UYARI

Filistin direnişi siyonist rejimi uyararak hafta sonuna kadar gereken şartlara uymaması durumunda Gazze şeridinde korsan rejim ile yeni gerginlik turunun başlayacağını belirtti. 

Görüntülenme: 1228 Tarih: 30 Temmuz 2021 08:29
GAZZE DİRENİŞİNDEN SON UYARI

El-Ahbar gazetesi bugünkü sayısında şöyle yazdı:
İşgal altındaki Filistin'e üst üste 4. günde yangın balonları gönderilmeye devam ederken, siyonist rejim sadece bir kez karşılık verdi, İsrail Mısır’ın arabuluculuğu üzerine baskıları sürdürüyor ve aynı zamanda Mısır’ın anlaşmanın ilk etabının gerçekleşmesi için esir takası önerisini inceliyor.
Mısır Kurban Bayramı’ndan önce direniş gruplarından siyonist rejime süre isterken bayrama kadar isteklerinin gerçekleşeceği vaadinde bulunmuştu.
Habere göre Hamas hareketi son dönemde mısırlılara yaptığı açıklamada, siyonist düşmanın Gazze şeridine yeni denklemler dayatmaya çalışması ayrıca ekonomi ve insani dosyaları esir takası konusuna ilişkilendirme çabaları nedeni ile durumun giderek gerginleştiğini ve nihayetinde çatışmaların tekrar başlayabileceği uyarısında bulunmuştu.
El-Ahbar güvenilir kaynaklara dayanarak, Filistinli grupların siyonist rejime hafta sonuna kadar süre tanıdğını, bu süre içinde Katar’ın Gazze’ya mali yardımlarının ulaşılması, sınır kapılarının açılması ve onarım için yapı malzemelerin girişine izin verilmesi gerektiğini, aksi halde Gazze şeridinin işgal toprakları ile sınırı boyunca gerginliklerin artacağını belitti.

Parstoday

Yorumlar