GAZZE'DEKİ GRUPLARDAN İNSAN HAKLARI MERKEZİ'NİN AÇIKLAMASINA KINAMA

Gazze Şeridi’ndeki Milli ve İslami Gruplar Takip Komitesi, Filistin İnsan Hakları Merkezi’nin Perşembe sabahı Gazze kentindeki ez-Zaviye Çarşısı’nda bir iş yerinde meydana gelen patlamayla ilgili bildirisini kınadı. 

Görüntülenme: 1245 Tarih: 24 Temmuz 2021 12:37
GAZZE'DEKİ GRUPLARDAN İNSAN HAKLARI MERKEZİ'NİN AÇIKLAMASINA KINAMA

Takip Komitesi, dün gece yayınladığı bildiride, bu tür bir bildirinin yayınlanmasından dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirdi ve Filistin İnsan Hakları Merkezi’nin bildirisinin Filistinli direniş gruplarını itham eden ve insanların hayatlarını tehlikeye atıyormuş gibi gösteren bir dille kaleme alındığını ifade etti.
 

Filistin İnsan Hakları Merkezi’nin bildirisinde Filistin direnişinin birinci amacının ve önceliğinin Gazze Şeridi sakinlerinin hayatlarını korumak olduğunun unutulduğunu kaydeden Takip Komitesi, söz konusu bildirinin işgalcilere saldırı gerekçesi sunduğunu, işgal rejimi yanlısı ve Filistin davası düşmanı medyaya malzeme verdiğini söyledi.
 

Takip Komitesi, Filistinli grupların acı olayın soruşturulması için uzmanlardan oluşan bir komisyon kurulmasını, soruşturma sonuçlarının açıklanmasını ve benzer olayların tekrar yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alınmasını istediğini belirtti.
 

Filistin İnsan Hakları Merkezi’nden yanlış kararından dönmesini ve soruşturma sonuçlarını beklemesini isteyen Takip Komitesi, patlamanın yol açtığı yaraların da en kısa sürede sarılması çağrısında bulundu.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar