FİLİSTİNLİ 11 ESİR AÇLIK GREVİNE BAŞLADI

Filistinli Esir Kulübü, işgal rejimi zindanlarında tutulan Filistinli 11 esirin idari hapis cezalarını ve herhangi bir suçlama yapılmadan esir tutulmalarını protesto için açlık grevi yaptığını bildirdi. 

Görüntülenme: 1361 Tarih: 21 Temmuz 2021 17:59
FİLİSTİNLİ 11 ESİR AÇLIK GREVİNE BAŞLADI

Esir Kulübü, konuyla ilgili yayınladığı bildiride, açlık grevine ilk başlayanların el-Halil kenti sakinlerinden 34 yaşındaki Muhammed ez-Zuğayr ve 40 yaşındaki Salim Zeydet olduğunu, her iki esirin de dokuz gündür açlık grevinde olduğunu söyledi.
 

26 yaşındaki esir Muhammed Munir Ömer ve esir Mücahid Hamid’in yedi gündür açlık grevinde olduğunu belirten Esir Kulübü, 32 yaşındaki Kayid el-Fesfus ve 30 yaşındaki Mahmud el-Fesfus kardeşler ile 28 yaşındaki Rafet ed-Deraviş, 28 yaşındaki Cifara en-Nemmura ve 21 yaşındaki Müeyyid el-Hatib’in altı gün önce açlık grevine başladıklarını açıkladı.
 

Esir Kulübü’nün bildirdiğine göre, 49 yaşındaki esir Nidal Muflih Halef’in ailesi Filistinli esirin birkaç gün önce açlık grevine başladığını söyledi.
 

Esir Kulübü ayrıca 36 yaşındaki esir Muntasır Billah Ebu Azzum da iki gün önce açlık grevine başladığını ifade etti.
 

Filistinli esirler konusunda uzman kurumların bildirdiğine göre, işgal rejimi zindanlarında 30 Haziran itibariyle 41’i kadın ve 225’i çocuk olmak üzere 4 bin 850 esir bulunuyor.
 

İşgal rejimi zindanlarındaki Filistinli esirlerden 540’ının da keyfi olarak uygulanan, altı aya kadar varan ve defalarca uzatılabilen idari hapis cezalarıyla alıkonulduğu bildirildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar