İSLAMİ VAKIFLAR KONSEYİNDEN MESCİDİ AKSA AÇIKLAMASI

Kudüs’teki İslami Vakıflar Konseyi, Müslümanların mübarek bayram günlerinde işgal hükümetinin ve Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’ya yönelik ihlalleri konusunda uyarıda bulundu. 

Görüntülenme: 1361 Tarih: 18 Temmuz 2021 16:41
İSLAMİ VAKIFLAR KONSEYİNDEN MESCİDİ AKSA AÇIKLAMASI

Konsey, bugün konuyla ilgili yayınladığı bildiride, söz konusu ihlallerin aşırılığı ve gizli bir kini yansıttığını, amacının bölgeyi kötü sonuçlar doğuracak bir din savaşına sürüklemek olduğunu ifade etti.
 

Mescid-i Aksa’ya düzenlenen baskınların sözde heykel cemaatlerinin çağrısıyla ve işgal hükümetinin siyasi desteğiyle gerçekleştiği belirtilen açıklamada, fanatik Yahudilerin dünyadaki iki milyarı aşkın Müslümanın inancına aldırış etmediğine dikkat çekildi.
 

Konsey, söz konusu fanatik cemaatlerin yaptıklarının gerçekleri değiştiremeyeceğini, 144 dönüm üzerinde kurulu Mescid-i Aksa’nın tamamının Müslümanlara ait olduğunu ve Kıyamet’e kadar da öyle kalacağını söyledi.
 

Bu sabah 1210 Yahudi yerleşimci işgal güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında ve gruplar halinde Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi.
 

Bu arada, Ürdün Dışişleri Bakanlığı da işgalcilerin Mescid-i Aksa’ya düzenledikleri baskını kınadı.
 

Bakanlık sözcüsü Büyükelçi Zayfullah el-Fayiz, konuyla ilgili yayınladığı bildiride, İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yönelik uygulamalarının kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar