CEBBARİN AİLESİNİN 4 YIL ÖNCE GERÇEKLEŞTİRDİĞİ EYLEM ÖLÜMSÜZDÜR

4 yıl önce böyle bir günde Cebbarin ailesinin bazı üyeleri, Mescidi Aksa’nın avlusunda silahlı direniş eylemi gerçekleştirdi. Ailenin 3 üyesi şehit olurken, üç İsrail askeri de ağır yaralandı. 

Görüntülenme: 1256 Tarih: 16 Temmuz 2021 22:33
CEBBARİN AİLESİNİN 4 YIL ÖNCE GERÇEKLEŞTİRDİĞİ EYLEM ÖLÜMSÜZDÜR

İşgal altındaki 48 Toprakları'nda yer alan ve bu bölgede, Arap nüfusunun en yoğun olduğu şehirlerin başında gelen Ummu'l-Fahm şehrinin sakinlerinden olan söz konusu aileden bazı gençler, Temmuz 2017'de Müslümanların ilk kıblesi Mescidi Aksa’nın da içinde bulunduğu Eski Şehir bölgesinde işgal güçlerine karşı silahlı eylem gerçekleştirdi. Direnişçi gençler, Mescidi Aksa avlusunda yoğunlaşan çatışmalar sırasında şehadet makamına nail oldu.

Aynı aileye mensup olan gençlerin, Muhammed Ahmed Muhammed (29), Muhammed Hamid Abdüllatif (19) ve Muhammed Ahmed Mufaddel (19) olduğu belirtilmişti.

Direniş eyleminden çok kısa bir süre önce Muhammed Hamid Cebbarin, Facebook hesabından yaptığı bir paylaşımda, Muhammed Ahmed Cebbarin ile bir resmini paylaşarak altına da, "Yüzün gülmesi her zaman daha güzeldir." ifadelerine yer vererek şehadet arzusuna imada bulunmuştu.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar