SİYONİSTLER MESCİDİ AKSA'YA BASKIN DÜZENLEMEYE HAZIRLANIYOR

 

Görüntülenme: 1449 Tarih: 10 Temmuz 2021 21:00
SİYONİSTLER MESCİDİ AKSA'YA BASKIN DÜZENLEMEYE HAZIRLANIYOR

Dünyanın değişik ülkelerinden getirilip gasp edilmiş Filistin topraklarına yerleştirilmiş olan yahudi yerleşimcilere yönelik faaliyet yürüten ve Tapınak Grupları olarak isimlendirilen fanatik gruplar, Süleyman Tapınağı'nın yıkılmasının yıl dönümüne tekabül ettiğini ileri sürdükleri tarihte yine Mescidi Aksa'ya baskın düzenlemek için hazırlıkları yürütüyor. 

Verilen bilgilere göre, bu yıl Kurban bayramının iki gün öncesine 18 Temmuz (8 Zilhicce) tarihine tekabül eden pazar gününün yahudi takvimine göre Süleyman Tapınağı'nın yıkılmasının yıl dönümü olduğu iddia ediliyor. 

Fanatik yahudi grupları da bu vesileyle Mescidi Aksa'ya baskın düzenleme planı yapıyor. 

Mescidi Aksa'ya yeni bir baskın düzenlenmesi hazırlıklarının sürmesiyle eş zamanlı olarak Tapınak İçin Öğrenciler ve Tapınak Kültürü adını kullanan iki fanatik örgütün de "Tapınak Dağı Ellerimizde" adıyla birleştiklerini ilan etmeleri dikkat çekti. Bu ismin ise, işgalci siyonist askerlerin 1967'de Mescidi Aksa'nın bulunduğu Kudüs'ü işgal etmeleri üzerine "Tapınak Dağı Ellerimizde" diye bağırmalarından esinlendikleri belirtildi. 

Fanatik yahudi gruplarının, Süleyman Tapınağı'nın yıkılmasının yıl dönümü olduğunu iddia ettikleri tarihi, her yıl Mescidi Aksa'ya kalabalık bir grupla baskın düzenlemek için değerlendirmeye çalıştıkları ifade edildi. Bu amaçla fanatik siyonistleri böyle bir baskına katılmaya teşvik etmek için yoğun propaganda faaliyetleri yürütüyorlar. 

Mescidi Aksa'nın tanınmış bayan murabıtlarından ve eğiticilerinden olan Henadi El-Halevani de bayramdan iki gün önceye tekabül eden pazar günü siyonistlerin Mescidi Aksa'ya baskın düzenlemeleri ihtimalinin bulunduğu konusunda uyarı yaparak Filistinlileri buna karşı tedbirler almaya, pazar günü geceden itibaren Mescidi Aksa'da itikafa girmeye ve bu kutsal mabedi savunmak için hazır bulunmaya çağırmıştı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar