KORSAN İSRAİL GÜÇLERİ BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE ÇOK SAYIDA FİLİSTİNLİYİ ESİR ALDI

İsrail işgal güçleri, şafak vaktinde Batı Şeria ve Kudüs'ün farklı bölgelerine baskınlar düzenleyerek çok sayıda Filistinli sivili tutukladı. 

Görüntülenme: 1421 Tarih: 06 Temmuz 2021 12:15
KORSAN İSRAİL GÜÇLERİ BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE ÇOK SAYIDA FİLİSTİNLİYİ ESİR ALDI

Bu sabah erken saatlerde Ramallah’ın farklı bölgelerine baskınlar düzenleyen işgal kuvvetleri Nablus’ta 1, Kalkilya’da 1 ve Beytülahim’de 2 Filistinliyi tutukladı.

Diğer yandan Kudüs’ün çeşitli bölgelerine baskınlar yapan işgal güçleri, bazı noktalarda giriş ve çıkışları kapatırken 6 Filistinli genci de tutukladı.

Evlere yönelik düzenlenen baskınlara tepki gösteren Filistinli gençlerle işgal güçleri arasında çatışma yaşanırken, işgal güçlerinin göz yaşartıcı gaz kullanmasıyla onlarca Filistinli sivil boğulma tehlikesi geçirdi.

İşgal altındaki Batı Şeria’da gece gündüz demeden evlere baskın düzenleyen İsrail işgal güçleri, masum insanlara karşı hak ihlalinde bulunuyor, işlediği zulümlerle bölgede adeta terör estiriyor, Filistinlilerin özel eşyalarına zarar veriyor ve ileri sürdüğü keyfi bahanelerle aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu pek çok kişiyi tutukluyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar