AB'DEN SİYONİST YERLEŞKELER UYARISI

Avrupa Birliği (AB), işgalci İsrail makamlarının, Filistin halkına ve topraklarına yönelik yürüttüğü Yahudi yerleşim alanlarını genişletme, zorunlu tehcir, tahliyeler, yıkım ve evlere el konulması gibi tek taraflı adımlarının uluslararası hukuka göre yasa dışı kabul edildiğini bildirdi. 

Görüntülenme: 1320 Tarih: 05 Temmuz 2021 23:12
AB'DEN SİYONİST YERLEŞKELER UYARISI

AB temsilcisi, AB'nin Kudüs ve Ramallah'taki misyonlarının başkanlarıyla yaptığı ortak açıklamada, İsrail makamlarının, söz konusu gayrimeşru faaliyetleri derhal durdurması gerektiğini belirterek, ayrıca işgal rejimini, Filistinlere yasal inşaat ve restorasyon için uygun izinleri sağlamaya çağırdı.

Kudüs mahallelerindeki gerginliğin artmasına, çatışmalara ve sivillerin ölümüne bir an önce son verilmesi çağrısında bulunan AB’li yetkili, iki devletli çözüm vizyonuna ve önerisine destek olmaya devam edeceklerinin altını çizdi.

Açıklamada, AB’nin, iki devletli çözümün uygulanabilirliğini baltalayan tüm adımlara kesin olarak karşı çıktığı, taraflar arasındaki güvenin yeniden inşa edilmesi ve müzakereler masasına geri dönmek için bunlara uygun politikaların izlenmesinin önemine dikkat çekildi.

Öte yandan İsrail güçleri, işgal altındaki Kudüs'ün Silvan beldesine bağlı el-Bustan Mahallesi'nde bir Filistinliye ait dükkanı imar izni olmadığı gerekçesiyle yıkmıştı.

İşgal altındaki Doğu Kudüs'ün Silvan beldesindeki el-Bustan Mahallesi ve diğer beş mahallenin Filistinli sakinleri, İsrail'in istilacı Yahudi yerleşimciler lehine aldığı kararlarla zorla tahliye edilme tehdidiyle karşı karşıya bulunuyor.

Silvan'ı Savunma Komitesi Sözcüsü Fahri Ebu Diyab, Safa Ajansı'na daha önce yapmış olduğu bir açıklamada, Silvan beldesinde yıkım ve etnik temizlik tehdidi altında olan 6 mahalle olduğunu, binaların %40'ından fazlasının yasa dışı oldukları iddiasıyla yıkımla tehdit edildiğini belirtmişti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar