KİTLESEL DİRENİŞ SİYONİSTLERE SİLVAN'DA GERİ ADIM ATTIRDI

Silvan'ı Savunma Komitesi Başkanı Fahri Ebu Diyab, Kudüs’ün Kılıcı Savaşı ile kitlesel eylemler ve toprakları müdafaa uğruna verilen mücadelenin Mescidi Aksa'nın hemen güneyinde yer alan Silvan beldesinde Filistinlilere ait onlarca evin yıkılmasına engel olduğunu vurguladı. 

Görüntülenme: 1517 Tarih: 04 Temmuz 2021 16:25
KİTLESEL DİRENİŞ SİYONİSTLERE SİLVAN'DA GERİ ADIM ATTIRDI

Ebu Diyab, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Şayet halk hareketleri ve evleri müdafaa mücadelesi olmasaydı, işgal rejimi onlarca evi yıkacaktı” değerlendirmesinde bulundu.
 

Kudüs’ün Kılıcı Savaşı’nın işgal ordusunu başarısızlığa uğratmasının ve Filistin halkının sahada ortaya koyduğu irade, sebat ve meydan okumanın İsrail’i bu ana kadar Silvan mahallesindeki evleri yıkmaktan vazgeçmeye zorladığını belirten Ebu Diyab, bulundukları her yerde tüm Filistinlilerin işgal güçlerine ve kirli planlarına karşı kahramanca mücadele etmeyi şiar edindiğini aktardı.
 

Ebu Diyab, halkın devam eden intifadasının, işgal planlarını bozguna uğratacağını ve vatanın kurtuluşuna katkıda bulunacağını söyledi.
 

11 gün süren Kudüs’ün Kılıcı Savaşı’nda eşsiz bir mağlubiyete mahkûm edilen işgal rejiminin Yahudi toplumundaki itibarını yeniden kazanmak ve uluslararası arenada bozulan imajını düzeltmek için sürekli olarak Filistinlileri hedef aldığına dikkat çeken Ebu Diyab, işgalci İsrail’in evleri yıkma ve sakinlerini zorunlu göçe tabi tutmak başta olmak üzere Filistinlilere yönelik işlediği tüm suçların bedelini en ağır şekilde ödeyeceğine vurgu yaptı.
 

Silvan beldesindeki 6 mahalle, İsrail rejiminin fanatik Yahudilerin kullanımına sunulacak yeni yerleşim birimleri inşa etmek için yürüttüğü tehcir politikası tehdidiyle karşı karşıya.
 

Fahri Ebu Diyab, Safa Ajansı'na daha önce yapmış olduğu bir açıklamada, Silvan beldesinde yıkım ve etnik temizlik tehdidi altında olan 6 mahalle olduğunu, binaların %40'ından fazlasının ruhsatsız inşa edildiği iddiasıyla yıkımla tehdit edildiğini belirtmişti.
 

Öte yandan Filistin İslami Direniş Hareketi’nin (Hamas) Kudüs'teki Sözcüsü Muhammed Hammade, İsrail rejiminin, evleri yıkmak ve halkını tehcir etmek amacıyla işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Silvan beldesindeki el-Bustan Mahallesi'ne yönelik gerçekleştirdiği baskın ve saldırıları, kırmızı çizgilerin ihlali ve fay hatlarıyla oynama şeklinde değerlendirdi.
 

Bölgedeki gelişmeler hakkında yaptığı basın açıklamasında Hammade, işgal makamlarının Silvan halkına dönük politikalarının sonucu tahmin edilemeyen patlamalara gebe olduğu konusunda uyarıda bulundu.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar