ŞEYH RAİD SALAH İÇİN ACİL ÇAĞRI YAPILDI

Konu hakkında yaptığı basın açıklamasında savunma ekibi, Şeyh Salah'ın maruz kaldığı sistematik siyasi ve psikolojik baskı, tek kişilik hücre cezası ve zaruri ihtiyaçlardan mahrum bırakma gibi hukuksuz İsrail politikalarını reddettiklerini vurguladı. 

Görüntülenme: 1199 Tarih: 02 Temmuz 2021 23:03
ŞEYH RAİD SALAH İÇİN ACİL ÇAĞRI YAPILDI

1948 Filistin Toprakları İslami Hareketi lideri Şeyh Raid Salah'ın savunma ekibi, fikri ve kalemi hür dünya insanlarına, insan hakları savunucusu örgütlere, sivil toplum kuruluşlarına ve uluslararası hukuk kurumlarına, İsrail hapishanelerinin Şeyh Salah'a yönelik yürüttüğü hak ihlallerini önlemek, temel haklarını koruma altına almak ve haklı davasını müdafaa etmek için acil harekete geçme çağrısı yaptı. 

Konu hakkında yaptığı basın açıklamasında savunma ekibi, Şeyh Salah'ın maruz kaldığı sistematik siyasi ve psikolojik baskı, tek kişilik hücre cezası ve zaruri ihtiyaçlardan mahrum bırakma gibi hukuksuz İsrail politikalarını reddettiklerini vurguladı.

İşgal hapishaneleri yetkililerinden, Şeyh Salah’a dönük sistematik hak ihlallerini derhal durdurmasını talep eden savunma ekibi, tüm haklarını ve günlük ihtiyaçlarını kısıtlama, koşul veya erteleme olmaksızın vermesini istedi.

Filistinli avukatlar, işgal rejiminin, 16.08.2020 tarihinden bugüne (2 Temmuz Cuma) kadar Şeyh Salah'ı hücre hapsinde tutarak özgürlük alanını kısıtlamaya devam ettiğini açıklarken, bu ihlallerin, hukuken yasaklanmış işkence türlerinden biri olmanın yanında esirlere ve tutuklulara yönelik insani ve uluslararası yasaları ihlal eden uygulamalardan olduğunu belirtti

İsrail makamlarının Şeyh Salah'a karşı aldığı tüm keyfi tedbirleri kınadıklarını ve reddettiklerini ifade eden avukatlar, esirin güvenliği, sağlığı ve yaşamından İsrail rejiminin sorumlu olduğunu kaydetti.

Siyonist İsrail makamları, Şeyh Salah’ın, İsrail güvenliğini tehlikeye attığı, etkin bir şahsiyet olduğu ve diğer tutukluları etkilediği gibi bahanelerle Filistinli lider hakkındaki keyfi tutuklama uygulamasını sürdürüyor.

Hayfa Sulh Ceza Mahkemesi, 10 Şubat'ta görülen duruşmada, Salah'ı yaptığı konuşmalar nedeniyle aralarında "terör örgütüne destek" iddiasının da bulunduğu 4 ayrı suçlamayla 28 ay hapse mahkûm etmişti.

Hayfa Merkezi Mahkemesi, 16 Temmuz 2020’de savunma heyetinin hapis cezasına itirazını reddederek, Salah'ın 28 aylık fiili hapis cezasının 16 Ağustos'ta başlamasına hükmetmişti.

Bu arada dünyanın farklı yerlerinden binlerce sosyal medya kullanıcısı, işgalci İsrail’in aylardır tek kişilik hücrelerde tuttuğu 1948 Toprakları İslami Hareketi lideri Şeyh Raid Salah’a destek verdi.

1958 yılında Ummu'l-Fahm'da doğan Şeyh Salah, evli ve 8 çocuk babasıdır. İlk olarak 1981’de, daha sonra 2003, 2010, 2011'de, bir yıl sonra İngiltere'de, 2016 ve 2017’de tutuklandı. Ayrıca Mayıs 2010'da İsrail ordusunun saldırısına uğrayan Gazze filosundaki Mavi Marmara gemisinde bulunan aktivistler arasında yer aldı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar