ŞEYH CERRAH MAHALLESİNDE DİRENİŞ DEVAM EDİYOR

İşgal güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin dün gece Kudüs’ün Şeyh Cerrah Mahallesi’ne düzenlediği saldırı sonucu mahalle sakinlerinden birçok kişi yaralandı ve bir kişi işgal güçlerince gözaltına alındı. 

Görüntülenme: 1495 Tarih: 27 Haziran 2021 21:16
ŞEYH CERRAH MAHALLESİNDE DİRENİŞ DEVAM EDİYOR

Filistin Kızılay Derneği, ilk yardım ekiplerinin işgal askerlerince darp edilmeleri sonucu yaralanan üç kişiye müdahale ettiğini, yaralılardan birinin hastaneye kaldırıldığını ve diğer ikisinin olay yerinde tedavi edildiğini açıkladı.
 

Yahudi yerleşimcilerin de Şeyh Cerrah Mahallesi sakinlerinden Abdullatif ailesine saldırdığı ve aile fertlerinden üç kişiyi yaraladığı bildirildi.
 

Bu arada, işgal güçlerinin Şeyh Cerrah Mahallesi’ne düzenlediği baskın sırasında Semir Halil Abdullatif isimli genci gözaltına aldığı belirtildi.
 

İşgal güçleri himayesinde terör estirmeye devam eden Yahudi yerleşimciler dün Nablus’un güneyindeki Aynabus köyüne de saldırdı.
 

Batı Şeria’nın kuzeyindeki Yahudi yerleşimi faaliyetlerini takipten sorumlu Gassan Dağlas, Yitzhar Yahudi Yerleşkesi sakinlerinden bir grup yerleşimcinin Aynabus köyünün kuzey kesimindeki evlere saldırdığını ve köy halkının yerleşimcilere karşı koyduğunu söyledi.
 

Yahudi yerleşimcilerin ayrıca el-Halil’in güneyindeki Mesafer Yatta bölgesinde yer alan et-Tevvane köyünde Filistinlilere ait iki çadırı yaktıkları, köy sakinlerine taş ve mermi attıkları, bu arada bir kişinin yaralandığı kaydedildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar