FİLİSTİN MEDYA FORUMU'NDAN BAE'YE KINAMA

Filistin Medya Forumu, İsrail'in i24News televizyonu ile BAE'deki medya şirketleri ve kurumları arasındaki normalleşme anlaşmasına sert tepki gösterdi.  

Görüntülenme: 1441 Tarih: 26 Haziran 2021 09:32
FİLİSTİN MEDYA FORUMU'NDAN BAE'YE KINAMA

Taraflar arasında imzalanan anlaşma, içerik üretme, haberler, ortak raporlar hazırlama ve arşiv belgelerini karşılıklı paylaşmayı öngörüyor.

Filistin Medya Forumu, konu hakkında yaptığı açıklamada, İsrail kanalı ile BAE medya kurumları arasındaki basın iş birliği anlaşmalarını, “Filistin halkının sırtına bıçak darbesi indirmek ve işgal rejiminin imajını güzelleştirmeyi sağlayan ücretsiz bir hizmet" olarak değerlendirdi.

Açıklamada, BAE merkezi medya kuruluşlarının attığı adım kınanırken, söz konusu iş birliğinin, Arap halkları ve İslam ümmetinin duygularıyla çeliştiği belirtildi.

Aynı zamanda, “BAE’ndeki medya şirketlerinin, işgalci İsrail ile normalleşme sürecine girmesine karşı kararlı bir tavır alınmalıdır. Bu iğrenç suçu işleyenler, yaptıkları hatanın hesabını vermelidir.” denildi.

Filistin Medya Forumu, Arap medyasını, İsrail işgali ile normalleşme girişimlerine sert bir şekilde karşı koymaya ve İslam aleminin bilincini ve vicdanını işgal nüfuzundan korumaya çağırdı. 

Öte yandan siyonist İsrail ile Birleşik Arap Emirlikleri'nden (BAE) bazı kurum ve kuruluşlar arasında medya alanında iş birliğine yönelik anlaşmalar yapıldığı bildirilmişti.

Anlaşma kapsamında BAE, İsrail'in i24News televizyonuna yayın lisansı verdi. Böylece, i24News, BAE’de faaliyet gösteren ilk siyonist İsrail kanalı haline geldi. Ayrıca 'Dubai Medya Kenti' bölgesinde İsrail televizyonuna de bir ofis ayrıldığı kaydedildi.

BAE ile İsrail, 15 Eylül 2020'de Beyaz Saray'da düzenlenen törenle ilişkileri normalleştirme anlaşması imzalamıştı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar