SİYONİST İŞGALCİLER ŞEYH CERRAH MAHALLESİ SAKİNLERİNE VAHŞİCE SALDIRDI

İnsanlık dışı eylemleriyle gündemden düşmeyen Yahudi yerleşimciler ile İsrail güçlerinin, işgal altında tutulan Doğu Kudüs'ün Şeyh Cerrah Mahallesi’nde kişisel haklar doğrultusunda nefsi müdafaada bulunduğu sırada Filistinlilere müdahalesi sonucu 20’den fazla direnişçi yaralandı. 

Görüntülenme: 1509 Tarih: 22 Haziran 2021 13:30
SİYONİST İŞGALCİLER ŞEYH CERRAH MAHALLESİ SAKİNLERİNE VAHŞİCE SALDIRDI

Görgü tanıkları, çok sayıda fanatik yerleşimcinin, Şeyh Cerrah Mahallesi’nde işgal güçlerinin koruması eşliğinde Filistinlilere ait evlere taşlarla saldırdığını aktardı. Tanıklar, bu durumun bölge halkı arasında korku ve endişeye neden olduğunu belirtti.

Yerel kaynaklar, Yahudi yerleşimcilerin El-Kasım ailesinin evini ateşe verdiğini ve içerdeki çocukların dehşet dolu anlar yaşadığını bildirdi.

Bunun üzerine mahalle sakinleri, canlarını ve mallarını korumak için işgal güçlerine karşı koymak amacıyla sokaklara döküldü. Filistinli direnişçilerin saldırılara tepki göstermesi üzerine İsrail güçleri, Filistinlileri dağıtmak için göz yaşartıcı gaz ile gerçek ve plastik mermi kullandı.

Ayrıca arbede sırasında onlarca Filistinlinin de göz yaşartıcı gaz bombası nedeniyle boğulma tehlikesi geçirdiği kaydedildi.

Diğer taraftan Filistin Kızılay’ı tarafından konu hakkında yapılan basın açıklamasında, sağlık ekiplerinin 20 yaralıyla alakadar olduğu belirtilerek, bunlardan 13’ünün işgal güçlerinin fırlattığı gaz bombaları nedeniyle boğulma tehlikesi geçirdiği, 2’sinin arbede sırasında darbeler aldığı ve 2’sinin plastik mermilerle yaralandığı belirtildi.

Aynı zamanda çok sayıda Filistinlinin işgal güçleri tarafından gözaltında alındığı bilgisine yer verildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar