STK'LAR ABBAS HÜKÜMETİNİN GAZZE KARARINA NEDEN KARŞI ÇIKTI?

Filistin Sivil Toplum Kuruluşları Ağı, Filistin Bakanlar Kurulu'nun dün Ramallah'ta yaptığı toplantıda aldığı, Gazze’nin yeniden imarı için ekip oluşturulmasına ilişkin kararı kabul etmediğini duyurdu. 

Görüntülenme: 1370 Tarih: 22 Haziran 2021 08:27
STK'LAR ABBAS HÜKÜMETİNİN GAZZE KARARINA NEDEN KARŞI ÇIKTI?

Bünyesinde Filistinli 133 STK'yı barındıran kuruluşun yaptığı basın açıklamasında, söz konusu kararın, Gazze Şeridi’nde İsrail saldırılarından doğrudan etkilenen gruplarla istişare edilmeden alındığı ve ilgili tarafların düşüncelerine başvurulmadığı için kabul edilmediği belirtildi. Ayrıca, Gazze’nin imarına yönelik çalışmalarda tüm tarafların temsil edilmesi gerektiği kaydedildi.

Açıklamada, Gazze'nin yeniden inşası meselesinin mevcut ihtilaflardan arındırılmasının önemi üzerinde durulurken, süreci hızlandıracak bir mekanizma oluşturma çağrısı yapıldı. 

Filistin Başbakanı Muhammed İştiyye, dün bakanlar kurulu toplantısında Gazze'nin yeniden inşası için hükümetinin bir komite kurduğunu açıklamıştı.

Öte yandan Gazzeli yetkililer, işgalci İsrail saldırılarının ardından yıkıma uğrayan Gazze'nin yeniden imarı için çalışmaların temmuz ayında başlayacağını belirtiyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar