KUDÜSLÜLER EV VE İŞYERLERİNİ YIKMAYA ZORLANIYOR

İsrail rejimine bağlı olan Kudüs Belediyesi, bir Filistinli vatandaşı Cebel el-Mukebber beldesindeki ticari işletmesini yıkmak zorunda bıraktı. 

Görüntülenme: 1654 Tarih: 22 Haziran 2021 20:39
KUDÜSLÜLER EV VE İŞYERLERİNİ YIKMAYA ZORLANIYOR

Yerel kaynaklar, Kudüs Belediyesi’nin ruhsatsız olduğu gerekçesiyle Filistinli Musab Sami Ceabis’i tesisini kendi eliyle yıkmaya zorladığını belirtti.

Kudüs’teki Filistinlileri tasfiye etmek, kentteki demografik yapıyı değiştirmek ve Yahudi nüfusu artırmak amacıyla Kudüs halkına baskı yapan işgal rejimi, kendilerine yeni ev yapmalarına izin vermediği gibi, evlerine eklemeler yapmalarına da fırsat vermiyor. 

İşgal altındaki Doğu Kudüs'te Filistinlilere imar izni konusunda zorluk çıkaran ve Filistinlilerin yaptığı imar izni başvurularının tamamına yakınını reddeden İsrail makamları, Filistinlilere ait binlerce evi "ruhsatsız" olduğu iddiasıyla yıkma tehdidinde bulunuyor.

Ayrıca çaresiz Filistinliler yıkım için yüklü paralar vermemek için evlerini kendi elleriyle yıkmak zorunda kalıyor.

Diğer taraftan İsrail makamlarının, işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te Filistinlilere ait mülklere yönelik yıkımlar gerçekleştirdiği ve Yahudi yerleşim birimi inşa faaliyetlerine de hız verdiği belirtiliyor.

Yerel ve uluslararası insan hakları örgütleri, İsrail'in işgal altındaki Doğu Kudüs'te yaşayan Filistinlilere ev yapma izni vermeyerek şehirdeki sayılarını azaltmaya çalıştığını ifade ediyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar