EREZ SINIR KAPISINDA YENİ GELİŞME

Gazze Şeridi'ndeki Beyt Hanun bölgesinde bulunan Erez Sınır Kapısı'ndan giriş ve çıkışları kolaylaştıracak bir dizi uygulamanın bu sabah itibarıyla başladığı bildirildi. 

Görüntülenme: 1412 Tarih: 21 Haziran 2021 01:33
EREZ SINIR KAPISINDA YENİ GELİŞME

Filistin Sivil İşler Genel Müdürlüğü, yaptığı basın açıklamasında, bugünden itibaren Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Erez Sınır Kapısı'ndan, Ürdün'de mahsur kalan Filistinlilerin Gazze'ye dönmelerine, tarım ve tekstil ürünlerinin 1948'de işgal edilmiş Filistin bölgelerine ihraç edilmesine ve tüm postaların serbestçe teslim edilmesine izin verileceğini duyurdu.

Ayrıca yapılan açıklamada, siyonist İsrail’in sınır kapıları Gazze’ye yapılacak geçişlere açması, Gazze’ye yönelik ithalat ve ihracatı serbest bırakması ve limanlarda gasp ettiği tüm malları sahipleri olan Gazzeli tüccarlara geri vermesi çağrısında bulunuldu.

İşgal güçlerinin kontrolündeki Erez Sınır Kapısı, Gazze Şeridi'nin kuzeyinde, Beyt Hanun sınırlarında yer alıyor. Gazze, Batı Şeria ve işgal altındaki diğer bölgelerde kalan insanların geçişleri için kullanılıyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar