DEYRU'L ESED KASABASINDA ÇATIŞMA YAŞANDI

Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesinde yer alan Deyru'l-Esed kasabasında, bugün ikindi vakitlerinde meydana gelen çatışmalarda Filistinlilerden iki genç ve bir işgalci asker yaralandı. Aynı zamanda işgal güçlerine ait bazı askeri araçlar yakıldı.  

Görüntülenme: 1385 Tarih: 19 Haziran 2021 10:16
DEYRU'L ESED KASABASINDA ÇATIŞMA YAŞANDI

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre işgal güçleri söz konusu kasabada bir düğün merasimine baskın düzenleyerek Filistinlilerin üzerine gerçek mermilerle ateş ettiler. Filistinlilerin bu baskına tepki göstermesi ve karşılık vermeleri üzerine de şiddetli çatışmalar vuku buldu. 

Haberlerde, yaralanan Filistinli gençlerden birinin durumunun ağır olduğu ve otuz yaş civarında olduğu tahmin edilen bu gencin tedavi için hastaneye kaldırıldığı belirtildi. 

Filistinli gençlerin işgalcilerin askeri araçlarını ateşe vermeleri üzerine işgalci saldırganlar kasabaya takviye askeri güçler istediler. 

Olayların görüntülendiği bazı kayıtlarda bazı araçların ateşe verilmesi ve başından yaralanan bir işgalci askerin kaçması tespit edildi. 

Deyru'l-Esed kasabası 1948'de işgal edilmiş bölgenin kuzey kesiminde Yukarı Celil sınırları içinde yer alan El-Meğar Dağı'nın eteklerinde bulunuyor. 

Kasaba Mescidi Aksa'ya, Şeyh Raid Salah'ın özgürlüğü için gerçekleştirilen eylemlere ve Gazze'ye destek eylemlerine büyük bir katılımla öne çıkmıştı. 

İşgalci siyonistler Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesinde yaşayan ve "İsrail vatandaşı" kabul edilen Filistinlilere yönelik saldırılarını son dönemde artırdılar. Ayrıca bu bölgede işgalciler tarafından Filistinlilere yönelik olarak sık sık faili meçhul cinayetler gerçekleştiriliyor. İşgal yargısının bu cinayetlerin üzerine gitmemesi ve olayların faillerini araştırmak için gereken çabayı göstermemesi cinayetlerin daha da önünü açıyor ve artmasına sebep oluyor. O yüzden son dönemde onlarca Filistinli bu şekilde faili meçhul cinayetlerle öldürüldü. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar