KATİL İSRAİL ASKERLERİ KUDÜS'TE FİLİSTİNLİ BİR KADINI ŞEHİT ETTİ

İsrail güçlerinin Doğu Kudüs'te "araçla ezme ve bıçaklama girişiminde bulunduğu" iddiasıyla ateş açtığı Filistinli kadın şehitler kervanına katıldı. 

Görüntülenme: 1367 Tarih: 16 Haziran 2021 00:25
KATİL İSRAİL ASKERLERİ KUDÜS'TE FİLİSTİNLİ BİR KADINI ŞEHİT ETTİ

Terör devleti İsrail ordusu tarafından konu hakkında yapılan yazılı açıklamada, vurulan kadının Hizma kontrol noktası yakınında önce araçla ezme girişiminde bulunduğu, ardından da araçtan inerek bıçaklı saldırı düzenlemeye çalıştığı iddia edildi.

Açıklamada, Filistinli kadının İsrail askerlerince vurularak etkisiz hale getirildiği ifade edildi.

Daha sonra İsrail işgal ordusu radyosu, hakkında herhangi bir ayrıntı vermeden Filistinli kadının hayatını kaybettiğini duyurdu.

Filistin kaynakları ise şehidin Hizma beldesi girişinde aracını sürerken yanlışlıkla caddede askeri bir şeride geçtiğini belirtti.

Söz konusu şehit kadının Mey Afane olduğu ve kendisine ait Facebook sayfasından Ürdün'deki Mute Üniversitesi'nde ruh sağlığı alanında doktora yaptığı öğrenildi.

İsrail güçleri, "bıçaklı saldırı" veya "araçla ezme" girişimi iddiasıyla Filistinlilere yönelik ihlallerini sürdürürken, insan hakları örgütleri İsrail'i Filistinlilere karşı yargısız infaz yapmakla suçluyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar