SİYONİST İŞGALCİLER KUDÜS'TE GERİLİMİ TIRMANDIRIYOR

Aşırılık yanlısı Yahudi yerleşimciler, bugün sabah erken saatlerden el-Meğaribe Kapısı'ndan mübarek Mescidi Aksa avlusuna baskın düzenledi. 

Görüntülenme: 1782 Tarih: 10 Haziran 2021 00:37
SİYONİST İŞGALCİLER KUDÜS'TE GERİLİMİ TIRMANDIRIYOR

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, bu sabah 25 fanatik Yahudi yerleşimci, işgal güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında ilk kıblemiz Mescidi Aksa’ya baskın düzenleyip avluda kışkırtıcı turlar attı.

Ayrıca öğleden sonra başka bir grup yerleşimci çetenin Mescidi Aksa’ya baskın düzenlemesinin beklendiği belirtildi.

Mescidi Aksa hemen her gün sabah ve öğle vakitlerinde bir dizi baskın ve ihlale maruz kalırken Yahudi bayramları döneminde bu daha da artıyor.

Mescidi Aksa murabıtı Henadi Halevani, yerleşimcilerin Mescidi Aksa’ya girmesinin kolaylaşması için işgalci İsrail’in Kudüs halkına yönelik keyfi tedbirleri, ihlalleri ve uzaklaştırmalarının gerçek sebebinin Mescidi Aksa’yı yalnızlaştırmak olduğunu ifade etti.

Halevani, genelde tüm Filistin halkını özelde ise Kudüs halkını Mescid-i Aksa'da namaz kılmak için gayret göstermeye, yerleşimci teröristlerin planlarını bozmak ve İslami mirasın Yahudileştirilmesini önlemek üzere sürekli olarak Aksa’da hazır bulunmaya çağırdı.

Diğer taraftan işgal güçlerinin sıkı koruması altındaki siyonist yerleşimcilerin dün akşam Kudüs’ün Eski Şehir bölgesinde kışkırtıcı bir yürüyüş düzenledikleri kaydedildi.

Yürüyüş başlamadan önce işgal polisinin bölgedeki dükkânları kapattığı, Filistinlilerin ise yerleşimcilerin geçişleri sırasında tekbir getirdikleri bildirildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar