FİLİSTİN ULUSAL DİYALOĞU GÖRÜŞMELERİNDEN KÖTÜ HABER

Filistinli gruplar, Kahire'de düzenlenmesi planlanan ulusal uzlaşı diyaloğunun ertelendiğini açıklarken, iptal gerekçelerine değinmedi. 

Görüntülenme: 1677 Tarih: 10 Haziran 2021 04:12
FİLİSTİN ULUSAL DİYALOĞU GÖRÜŞMELERİNDEN KÖTÜ HABER

Filistin Ulusal Girişim Hareketi yetkilisi Aid Yaği, konuya ilişkin yaptığı basın açıklamasında, “Mısırlı yetkililer tarafından, Kahire'deki ulusal diyaloğun herhangi bir tarih belirlenmeksizin ertelendiği konusunda bilgilendirildik.” ifadelerini kullandı.

Keza diğer gruplar da, gerekçe belirtmeden erteleme kararının kendilerine tebliğ edildiğini doğruladı.

Bu bağlamda İsrail Kamu Yayın Kuruluşu (KAN) başta olmak üzere işgal basını, Mısır devletinin, İsrail, Hamas ve Filistin Yönetimi’ni, başkent Kahire'deki görüşmelere katılmaları için davet ettiğini ileri sürmüştü.

Filistinli grupların, önümüzdeki hafta Filistin devlet işlerini yapılandırmak ve devlet organlarını işlevsel hale getirmek amacıyla toplantılar yapmak üzere Kahire'ye gitmesi bekleniyordu.

Öte yandan Mısır, işgalci İsrail ile Hamas ve Filistin Yönetimi’ni, abluka altındaki Gazze Şeridi'nde yaraların sarılması ve mevcut ateşkesin kalıcı hale getirilmesi gibi konular hakkında görüşmeler yapmaya çağırmıştı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar