'FİLİSTİN DİRENİŞİ TÜM DENGELERİ DEĞİŞTİRDİ'

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) Sözcüsü Fevzi Berhum, Filistin direnişinin, İsrail saldırılarına karşı koyma, Filistin halkını ve mukaddesatını müdafaa etmekte yeni denklemler ortaya koyduğunu vurguladı. 

Görüntülenme: 1378 Tarih: 20 Mayıs 2021 08:37
'FİLİSTİN DİRENİŞİ TÜM DENGELERİ DEĞİŞTİRDİ'

Hamas’ın basın yüzü Berhum, mazlum bir halkın sesini tüm dünyaya duyurmak ve maruz kaldığı insanlık dışı muameleleri ifşa etmek için yoğun bir tempo ile çalışan Filistin Enformasyon Merkezi’nin Arapça birimine önemli açıklamalarda bulundu.

Açıklamasında Berhum, “İşgalci İsrail, Filistin halkının iradesini kırmayı asla başaramayacaktır. Direniş güçleri, işgal ordusuna karşı mücadele ettiği tüm cephelerde gücünü ve iradesini ispat etmiştir.” ifadelerini kullandı.

Gazze’deki direniş gruplarının, uzun yıllardır bölge için kurgulanan siyonist planları altüst ettiği ve bunun yanı sıra hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını anımsatan Berhum, ortaya koydukları üstün gayret ve azim sebebiyle işgal altındaki Batı Şeria, Kudüs, 48 Toprakları ve Gazze halkını takdir ettiğini ve tüm direnişçileri selamladığını söyledi.

Filistinli bir gencin, işgal altındaki Doğu Kudüs’teki Şeyh Cerrah Mahallesi’nde polislere yönelik araçla çarpma eylemine ilişkin Berhum, bu bağlamda gerçekleştirilen direniş eylemlerini, işgal güçlerinin kadın ve çocuk demeden sivilleri hunharca katletmesi mukabilinde doğal tepki şeklinde değerlendirdi. Şeyh Cerrah Mahallesi’ndeki eylemde bir vatandaşın, aracını polis noktasına doğru hızla sürmesi sonucu 4 polisin yaralandığı bildirilmişti.

Hamas’ın önde gelen isimlerinden Berhum, İsrail ordusunun hiç olmadığı kadar büyük darbeler alacağını belirterek, Kudüs ve İslami mekanlar için her Filistinlinin kendi silahını kuşanma vaktinin geldiğini söyledi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar